Simptome ale cancerului pe care o treime dintre oameni le IGNORĂ – ești unul dintre ei?

Aproape o treime dintre oameni ignoră aceste simptome ale cancerului, spune un studiu.

Cancerul pancreatic este cea mai mortală formă de cancer, în mare parte pentru că este diagnosticat târziu.

Există patru simptome cheie ale cancerului pancreatic pe care nu ar trebui să le ignori, a avertizat Pancreatic Cancer UK. În cazul în care resimți aceste simptome NU amâna vizita la medic.

Simptomele cheie la care trebuie să aveți grijă pentru cancerul pancreatic sunt durerile de spate, indigestia, durerile de stomac și pierderea în greutate.

Dacă oricare dintre aceste simptome v-au deranjat timp de mai mult de patru săptămâni, trebuie să mergeți de urgență la medicul de familie. De asemenea, îngălbenirea și paloarea tenului este un semn clar că în organism se întâmplă o problemă gravă.

Un sondaj de la sfârșitul anului trecut a arătat că 28% dintre oamenii care au avut aceste simtpome au stat și-au așteptat încă trei luni înainte de a se duce la medic. Abia după ce au observat noi simptome au luat decizia. În România, conform Globocan, 3029 de persoane au murit de cancer pancreatic în 2020.

Cancerul pancreatic nu a dispărut din cauza Covid-19 și oricine cu simptome persistente și inexplicabile să meargă de urgență la medic!

„Nu există timp de așteptare în cancerul pancreatic, spun medicii. În fiecare an există mii de oameni cărora li se spune că este prea târziu, că nu se poate face nimic pentru ei. Cancerul pancreatic este printre primele zece cel mai frecvent tip de cancer din România și printre cele cu cea mai mare rată de deces prin cancer. În România mor anual din cauza cancerului 50.902, ceea ce înseamnă o medie de 140 zilnic, din cauza diagnosticării în stadii avansate a bolii.

Citeste și:

Cancerul nu a păstrat distanța regulamentară: mulți români diagnosticați în stadii terminale

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de pancreas, stomac și ficat