Ce să facem să trăim mai mult? 5 trucuri împrumutate de la cele mai longevive popoare

Ce putem face să ne prelungim durata de viață, deci să trăim mai mult (și bine)? Este unul dintre subiectele care îi preocupă atât de oamenii de rând, cât și pe cercetătorii. Să ne îndreptăm atenția spre cele mai longevive populații. Ce au ele și noi nu?

Trăim mai mult dacă…

Ar fi simplu dacă am putea aduce la noi, din țara de origine, „ingredientele' care promit longevitatea. De fapt, aceasta ține de o combinație de factori, în care, într-adevăr, un loc important îl ocupă și mâncarea. Ce putem împrumuta și include în rutina noastră zilnică?

  1. Am putea consuma mai multă fasole, pâine cu maia și, cu echilibru, vin roșu bogat în flavonoide. Cel puțin asta fac locuitorii din Sardinia, acolo unde trăiesc unii dintre cei mai longevivi oameni.
  2. În insula Ikaria, din Grecia, oamenii trăiesc mult și sunt sănătoși nu doar fizic, ci și psihic. În ceea ce privește alimentația, aceasta se bazează pe dieta mediteraneană, din care nu lipsesc fructe, legume, cereale integrale, fasole și ulei de măsline. La acestea se adaugă ceaiurile din plante și consumul a numeroase verdețuri tipice locului.
  3. Am putea „consuma' mai puține electronice. Un alt aspect foarte important este subliniat de Dan Buettner, autor al cărții The Blue Zones of Happiness. Persoanele longevive au trăit și trăiesc o viață mult mai puțin expusă la tehnologie față de ceea ce trăim noi în prezent.
  4. Am opta pentru o alimentație cât mai naturală, cât mai puțin procesată. Dacă am putea alege acele alimente care să se încadreze în aceste categorii, am avea o șansă în plus la longevitate.
  5. Okinawa, din Japonia, este recunoscută ca „insula imortalității'. Secretul longevității de aici, dincolo de alimentație, pare să fie legătura puternică între familie și prieteni. Mai exact, partea legată de susținerea celor care încep să îmbătrânească. Și mai există un aspect: japonezii au un scop clar în viață, indiferent de vârstă. Se numește „ikigai' și se traduce prin „fericirea de a fi mereu ocupat' – de a avea un motiv pentru a-ți începe ziua cu zâmbetul pe buze. Poate ar trebui să ne găsim și noi motive zilnice de bucurie.

Citește și: O mamă are doar 17 minute pe zi pentru ea

Foto: 123rf.com

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Dieta