Cum să faci cea mai bună dulceață de cireșe. Iată o rețetă foarte simplă

Vara este cel mai bun moment pentru a prepara gemuri și dulcețuri, pentru că avem la dispoziție o mulțime de fructe de sezon, de-a dreptul delicioase. Așadar, dacă te-ai hotărât să faci o dulceață de cireșe, atunci iată o rețetă foarte simplă pe care oricine o poate face.

Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli și va ieși o dulceață de cireșe foarte aromată.

Cum se face dulceața de cireșe?

Ingrediente: 

  • 2 kg de cireșe
  • 1,5 kg de zahăr
  • zeama de la două lămâi

Mod de preparare:

Într-o oală pune cireșele spălate și curățate de sâmburi, după care răstoarnă zahărul peste ele. Lasă-le peste noapte, pentru ca cireșele se își lase zeama. A doua zi, pune cireșele la fiert după ce le-ai amestecat în prealabil cu zeama de lămâie. Cireșele se fierb timp de aproximativ o oră, la foc potrivit, în timp ce se amestecă în din când pentru a nu se prinde de fundul vasului. Ai grijă să aduni mereu spuma care se formează deasupra, căci astfel se elimină toxinele din zahăr.

La final, pune câteva picături de gem pe o farfurie care a stat în prealabil la congelator, pentru a verifica dacă dulceața s-a legat. Apoi, pune dulceața de cireșe în borcane curate și uscate, sterilizate în prealabil prin fierbere sau la cuptor. După ce ai pus dulceața în borcane, răstoarnăle cu susul în jos pentru a se creea un vid, până se răceasc. Apoi, poți să le depozitezi în cămară.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci cea mai aromată zmeurată? Băutura perfectă pentru doamne și domnișoare

Cum se face vișinata? Băutura tradițional românească care a cucerit generații întregi

Cum se face socata? Băutura naturală și sănătoasă pe care trebuie să o savurezi în fiecare vară

Îți recomandăm și aceste rețete de dulceață de cireșe

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar