Cum să faci cea mai bună dulceață de cireșe. Iată o rețetă foarte simplă

Vara este cel mai bun moment pentru a prepara gemuri și dulcețuri, pentru că avem la dispoziție o mulțime de fructe de sezon, de-a dreptul delicioase. Așadar, dacă te-ai hotărât să faci o dulceață de cireșe, atunci iată o rețetă foarte simplă pe care oricine o poate face.

Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli și va ieși o dulceață de cireșe foarte aromată.

Cum se face dulceața de cireșe?

Ingrediente: 

  • 2 kg de cireșe
  • 1,5 kg de zahăr
  • zeama de la două lămâi

Mod de preparare:

Într-o oală pune cireșele spălate și curățate de sâmburi, după care răstoarnă zahărul peste ele. Lasă-le peste noapte, pentru ca cireșele se își lase zeama. A doua zi, pune cireșele la fiert după ce le-ai amestecat în prealabil cu zeama de lămâie. Cireșele se fierb timp de aproximativ o oră, la foc potrivit, în timp ce se amestecă în din când pentru a nu se prinde de fundul vasului. Ai grijă să aduni mereu spuma care se formează deasupra, căci astfel se elimină toxinele din zahăr.

La final, pune câteva picături de gem pe o farfurie care a stat în prealabil la congelator, pentru a verifica dacă dulceața s-a legat. Apoi, pune dulceața de cireșe în borcane curate și uscate, sterilizate în prealabil prin fierbere sau la cuptor. După ce ai pus dulceața în borcane, răstoarnăle cu susul în jos pentru a se creea un vid, până se răceasc. Apoi, poți să le depozitezi în cămară.

Poftă bună!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum să faci cea mai aromată zmeurată? Băutura perfectă pentru doamne și domnișoare

Cum se face vișinata? Băutura tradițional românească care a cucerit generații întregi

Cum se face socata? Băutura naturală și sănătoasă pe care trebuie să o savurezi în fiecare vară

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar