Cum să faci cea mai bună dulceață de cireșe. Iată o rețetă foarte simplă
Vara este cel mai bun moment pentru a prepara gemuri și dulcețuri, pentru că avem la dispoziție o mulțime de fructe de sezon, de-a dreptul delicioase. Așadar, dacă te-ai hotărât să faci o dulceață de cireșe, atunci iată o rețetă foarte simplă pe care oricine o poate face.
Trebuie doar să respecți câțiva pași simpli și va ieși o dulceață de cireșe foarte aromată.
Cum se face dulceața de cireșe?
Ingrediente:
- 2 kg de cireșe
- 1,5 kg de zahăr
- zeama de la două lămâi
Mod de preparare:
Într-o oală pune cireșele spălate și curățate de sâmburi, după care răstoarnă zahărul peste ele. Lasă-le peste noapte, pentru ca cireșele se își lase zeama. A doua zi, pune cireșele la fiert după ce le-ai amestecat în prealabil cu zeama de lămâie. Cireșele se fierb timp de aproximativ o oră, la foc potrivit, în timp ce se amestecă în din când pentru a nu se prinde de fundul vasului. Ai grijă să aduni mereu spuma care se formează deasupra, căci astfel se elimină toxinele din zahăr.
La final, pune câteva picături de gem pe o farfurie care a stat în prealabil la congelator, pentru a verifica dacă dulceața s-a legat. Apoi, pune dulceața de cireșe în borcane curate și uscate, sterilizate în prealabil prin fierbere sau la cuptor. După ce ai pus dulceața în borcane, răstoarnăle cu susul în jos pentru a se creea un vid, până se răceasc. Apoi, poți să le depozitezi în cămară.
Poftă bună!
Vezi traditionalele rețete de gem de cireșe!
Foto: shutterstock.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Cum să faci cea mai aromată zmeurată? Băutura perfectă pentru doamne și domnișoare
Cum se face vișinata? Băutura tradițional românească care a cucerit generații întregi
Cum se face socata? Băutura naturală și sănătoasă pe care trebuie să o savurezi în fiecare vară
Îți recomandăm și aceste rețete de dulceata de cirese.
Dacă îți plac dulcețurile deosebite, află mai multe despre dulceața de ceapă – cum se face și cu ce se mănâncă