Cum să faci cea mai aromată zmeurată. Băutura perfectă pentru doamne și domnișoare

Vara este anotimpul cel iubit pentru că în această perioadă se găsesc cele mai multe fructe, de toate felurile. Zmeura se numără printre cele mai populare fructe de sezon și se poate folosi la prepararea multor preparate și băuturi. 

Una dintre cele mai populare băuturi alcoolice, mai ales în rândul doamnelor și domnișoarelor, care se face din acest fruct este zmeurata. Este delicioasă și se prapară foarte ușor.

Cum se prepară zmeurata?

Ingrediente:

  • 3 kg zmeură
  • 1,5 l alcool dublu rafinat de 90 de grade
  • 1,5 kg zahăr

Mod de preparare:

Primul pas este să speli bine fructele, dar nu în exces pentru a nu-și pierde aroma. După care se pune zmeura și zahărul în straturi într-un borcan mare de sticlă (un strat de zmeură, apoi unul de zahăr și tot așa). Apoi se lasă zmeura la macerat timp de 7 zile, pentru ca fructele să lase zeamă și se acoperă borcanul cu un tifon. Borcanul trebuie să stea la temperatura camerei.

După ce au trecut cele 7 zile, se adaugă alcoolul și se închide borcanul cu un capac, după care se depozitează într-un loc răcoros timp de două luni. Se poate amesteca zmeurata din când în când. După această perioadă, băutura este gata și apoi se depozitează în recipiente de sticlă la rece.

Este bine să folosești sticle de plastic pentru că acestea pot schimba gustul băuturii.

Foto: shutterstock

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum se face vișinata? Băutura tradițional românească care a cucerit generații întregi

Cum se face socata? Băutura naturală și sănătoasă pe care trebuie să o savurezi în fiecare vară

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar