Cum ar putea fi stopată răspândirea cancerului de sân? Descoperirea medicală care ar putea salva o mulțime de vieți

Statisticile referitoare la cancerul de sân prezintă date îngrijorătoare, acest tip de cancer fiind cel mai des întâlnit și cu cea mai mare rată de mortalitate în rândul femeilor. 

Cancerul de sân poate să apară la orice vârstă și cu toate că medicii pot interveni rapid pentru a elimina celulele canceroase, studiile arată că aproximativ 90% dintre femeile diagnosticate cu această boală prezintă metastaze. Metastazele apar în momentul în care celulele canceroase ajung la nivelul altor organe ale corpului. Există cazuri în care acest lucru nu se întâmplă imediat, ci după o perioadă lungă de timp.

Cum ar putea fi stopată răspândirea cancerului de sân?

Atunci când celulele canceroase rămân în organism și se instalează la nivelul altor organe, riscul ca acestea să se reactiveze după o anumită perioadă de timp și să aibă o forță mult mai mare este ridicat. Oamenii de știință americani au descoperit mecanismul prin care aceste celulele migrează către organele mai sensibile, iar în urma testelor efectuate pe celulele umane și pe șoareci, aceștia au găsit modalitatea prin care mecanismul să fie dezactivat, ceea ce poate stopa răspândirea cancerului, potrivit agerpres.ro

”Rezultatele noastre demonstrează că celulele cancerului de sân pot supravieţui, nedetectate, în corpurile pacienţilor lungi perioade de timp printr-un proces celular numit autofagie. Multe dintre tratamentele tradiţionale împotriva cancerului sunt concepute pentru a viza celulele care se divid. Totuşi, celulele “adormite” nu se divid activ sau frecvent”, a declarat pentru AFP Kent Hunter din cadrul Institutului Naţional al Cancerului din apropiere de Washington, unul dintre autorii studiului.

Atunci când celulele canceroase ajung la nivelul altor organe, acestea pot fi detectate mult mai greu, acesta fiind și motivul pentru care tratamentele împotriva cancerului nu reușesc să le elimine.

Pentru a dovedi cât de eficientă este această modalitate de a stopa cancerul de sân, oamenii de știință au injectat în corpul șoarecilor substanțe care să inhibe autofagia și au modificat gena care controlează acest proces. Rezultatele au arătat că aceste proceduri pot influența răspândirea și dezvoltarea celulelor canceroase. Chiar dacă descoperirea oamenilor de știință ar putea salva o mulțime de vieți, aceștia și-au propus să realizeze mai multe studii la nivelul organismului uman înainte de a concepe un tratament.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cancerul de vezică urinară, pe locul 5 ca incidență la nivel global. Care sunt primele simptome ale acestei boli?

Cercetarea care ar putea schimba tot ce știam până acum despre leucemie. Cum ar putea fi prevenită această afecțiune?

Mit sau realitate? Ce legătură este între consumul de apă minerală și obezitate?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de sân