Cercetarea care ar putea schimba tot ce știam până acum despre leucemie. Cum ar putea fi prevenită această afecțiune?

Leucemia face parte din categoria bolilor cu un grad ridicat de mortalitate, această afecțiune fiind foarte des întâlnită mai ales în rândul copiilor. Unul dintre cei mai importanți oameni de știință din Marea Britanie a condus un studiu ce s-a întins pe o perioadă de 30 de ani și care ar putea schimba tot ce știam până acum despre leucemie.

Cum ar putea fi prevenită leucemia?

Progresul științei și creșterea nivelului de trai sunt două elemente importante în prevenirea foarte multor boli grave, dar nu de aceeași părere este și profesorul Mel Greaves, de la Institutul de Cercetare a Cancerului. După ce a studiat timp de 30 de ani evoluția leucemiei, omul de știință a ajuns la concluzia că sistemul imunitar poate întâmpina nenumărate probleme atunci când suntem feriți în totalitate de microbi, iar acest lucru poate determina apariția leucemiei.

Pentru că a descoperit că numărul cazurilor de leucemie este într-o continuă creștere în comunitățile bogate, cercetătorul este de părere că leucemia poate fi pusă pe seama stilului de viață modern și atenției excesive acordate curățeniei. Mai exact, profesorul Mel Greaves a descris evoluția bolii ținând cont de câteva etape importante, potrivit bbc.com. Prima etapă este apariția unei mutații genetice încă din momentul în care fătul se află în interiorul uterului, iar cea de-a doua etapă este lipsa expunerii la microbi încă din primul an de viață.

“Cercetarea sugerează că leucemia limfoblastică acută are o cauză biologică clară și este declanșată de o varietate de infecții la copiii predispuși ai căror sisteme imunitare nu au fost bine pregătite”, este de părere profesorul Mel Greaves.

Ceea ce vrea omul de știință să sublinieze este că atunci când organismul este ferit de bacterii, acesta nu știe cum să facă față amenințărilor, ceea ce poate duce cu ușurință la apariția infecțiilor. Astfel, chiar și infecțiile banale sau răcelile pot determina apariția leucemiei, mai ales la vârste fragede.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

Mit sau realitate? Ce legătură este între consumul de apă minerală și obezitate?

Sănătatea oaselor, pusă în pericol de anxietate. Ce au descoperit specialiștii?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului