Cancerul de vezică urinară, pe locul 5 ca incidență la nivel global. Care sunt primele simptome ale acestei boli?

Deși se vorbește mai rar despre cancerul de vezică urinară, statisticile arată că se află pe locul 5 ca incidență la nivel global, în fiecare an înregistrându-se peste 165.000 de decese.

În România, peste 3.825 de persoane sunt diagnosticate anual cu cancer de vezică urinară, iar dintre aceștia, aproximativ 1.471 pierd lupta cu boala, arată ultimele statistici Globocan. Această formă de cancer este una foarte agresivă, iar specialiștii atrag atenția că rata mortalității poate fi chiar mai mare decât în cazul altor cancere.

Care sunt cauzele care duc la apariția cancerului de vezică urinară?

În cazul cancerului de vezică urinară, fumatul este principalul factor de risc. Medicii atrag atenția că fumătorii prezintă un risc de trei ori mai mare decât nefumătorii de a dezvolta acest tip de cancer și asta din cauza substanțelor toxice care ajung în organism. Un alt factor declanșator al cancerului de vezică urinară este vârsta, pacienții peste 55 de ani prezentând un risc mai ridicat de a se confrunta cu această boală.

Alte cauze care pot duce la apariția cancerului de vezică urinară sunt expunerea la anumite chimicale, mai ales la substanțele folosite în fabricarea vopselurilor sau în industria textilă şi a pielăriei, alte tratamente folosite împotriva cancerului, boli cronice inflamatorii ale vezicii urinare sau existența în familie a unor cazuri de cancer de vezică urinară.

Care sunt primele simptome ale cancerului de vezică urinară?

Pentru a diagnostica din timp acest tip de cancer, medicii recomandă ca orice simptom care semnalează existența unei probleme la nivelul vezicii urinare să fie tratat cu maximă responsabilitate. Cele mai frecvente simptome ale cancerului de vezică urinară sunt apariția sângelui în urină și a unor iritații ale vezicii urinare, durerile abdominale, durerile apărute în partea inferioară a spatelui și nevoia de a urina frecvent.

Cu toate că specialiștii nu au găsit cea mai eficientă modalitate prin care poate fi prevenit cancerul de vezică urinară, aceștia sunt de părere că renunțarea la fumat, evitarea expunerii la substanțe chimice și dieta bogată în fructe și legume sunt pașii care trebuie urmați pentru a reduce cât mai mult riscul de a dezvolta această afecțiune.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Cercetarea care ar putea schimba tot ce știam până acum despre leucemie. Cum ar putea fi prevenită această afecțiune?

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

Mit sau realitate? Ce legătură este între consumul de apă minerală și obezitate?

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sfatul Medicului