Combinaţii alimentare periculoase
Descoperă câteva combinații alimentare periculoase pe care le facem zilnic! Pot produce probleme digestive și conduc rapid la îngrășare! Iată care sunt cele mai periculoase dintre acestea:
Iaurt cu fructe
Fructele şi lactatele au timp de digestie diferit şi fermentează, provocând balonări şi încetinind digestia. De asemenea, schimbă flora intestinală, produc toxine şi congestionează sinusurile.
Mănâncă fructele singure, fără combinatii cu alimente bogate în proteine animale, combină-le doar cu lapte vegetal sau alege un sortiment de iaurt simplu, fără arome şi fă-l mai interesant': îmbunătăţeşte-i gustul cu o linguriţă de miere, un strop de scorţişoară sau câteva stafide.
Cereale cu lapte şi fresh de portocale
Cerealele cu lapte sunt acceptate doar dacă sunt cereale integrale (ovăz, secară, mei, hrişcă, grâu) dar fără adaos de zahăr, căci acesta fermentează în combinaţie cu laptele. Nu adăuga, însă, suc proaspăt de portocale sau alt fruct acid peste această combinaţie căci acesta inhibă enzimele responsabile cu digerarea cerealelor şi ”taie” laptele. Dacă vrei neapărat, poţi bea fresh-ul de portocale cu jumătate de oră înainte de cerealele cu lapte.
Smoothie de lapte şi banane
Pe cat de gustos, pe atat de toxic! Gustostul milkshake de banane este extrem de greu digerabil pentru stomac şi în plus, în combinaţia celor două alimente, lactaza, diminuează efectul energizant al bananei şi dă o stare de oboselă şi greutate organismului. Bea-l cât mai rar şi adaugă puţin cardamom sau nucşoara, pentru a stimula digestia.
Omleta cu brânză
Mulţi o consideră o combinaţie neutră, însă combinaţiile de alimente bogate în proteine nu sunt recomandate, căci care se digeră greu şi creează un mediu toxic în stomac, şi aici sunt deja două tipuri de proteină animală.
Ideal este să combini oul cu legume, nu cu brânzeturi şi, cu atât mai puţin, nu adăuga carne. Aceeaşi situaţie este valabilă şi pentru sendvişul cu şuncă şi caşcaval ori pentru pastele cu parmezan şi carne.
Citește și Omletă rapidă
Paste cu brânză şi sos de roşii
Roşiile sunt legume acide care nu este indicat să fie amestecate cu carbohidraţii, care sunt din abundență în paste, căci tind să se neutralizeze reciproc şi inhibă digestia. Combină pastele cu legume la grătar sau cu sos pesto.
Fructe cu brânzeturi
Fructele, în mod normal, nu se manancă în combinaţie cu alte feluri de mâncare, fie că sunt proteine, grăsimi sau dulciuri amidonoase.
Cauza: fructele au multe zaharuri care sunt eliminate rapid căci nu sunt digerate, iar dacă sunt consumate alături de alte alimente vor ramâne în stomac mult peste cât e nevoie şi vor fermenta. În mod corect, fructele se mănâncă singure, cu 30 de minute înainte de masă sau la două ore după.
Sursa foto: 123rf.com