Când mănânci banane? Un specialist dezvăluie cum o perioadă de timp corectă poate reduce riscul de cancer

Cât de des lași câteva banane pe blat să se coacă? Cu siguranță, fructele par mai delicioase atunci când sunt mai moi și mai dulci. Dar s-ar putea să pierzi din beneficiile pentru sănătate ale bananelor dacă nu le mănânci mai devreme, susține specialistul în diete Dr. Micheal Mosley.

Acest lucru se datorează faptului că bananele verzi sunt alcătuite din amidon rezistent, “care nu este ușor de descompus în intestin, ci acționează mai mult ca o fibră”, potrivit medicului.

Potrivit The Sun, Dr. Mosley a spus că amidonul rezistent nu îți provoacă o creștere la fel de mare a glicemiei, deoarece absorbi mai puțin din el.

De asemenea, alimentele care îl conțin “hrănesc bacteriile prietenoase din intestin”, a adăugat el.

Aceste bacterii sunt esențiale, deoarece “transformă amidonul rezistent într-un acid gras numit butirat”.

Potrivit specialistului, butiratul poate reduce efectiv riscul de a dezvolta cancer de colon letal, precum și de a aduce beneficii intestinului în alte moduri. Dr. Mosley a citat noi cercetări care arată că amidonul rezistent care se găsește în banane, mai ales cele verzi și în alte alimente îți poate ajuta ficatul, precum și intestinul. Cercetătorii de la Shanghai Sixth People’s Hospital din China au recrutat 200 de persoane cu boală hepatică grasă non-alcoolică, o acumulare de grăsime în ficat.

Pacienții din cadrul studiului au consumat o pulbere de amidon rezistent din porumb sau mălai de două ori pe zi, timp de patru luni.

Constatările au arătat că aceștia aveau cu 40% mai puțină grăsime în ficat, în comparație cu cei care nu au luat deloc pudra de amidon.

Participanții care au consumat zilnic pulberea au avut, de asemenea, niveluri reduse ale enzimelor hepatice și ale factorilor inflamatori asociați cu boala, a adăugat Dr. Mosley, mai scrie sursa citată.

“Vestea bună este că îți poți crește cu ușurință consumul de amidon rezistent prin consumul de ovăz, leguminoase și banane verzi”, a scris Dr. Mosley.

O altă sursă bună de amidon rezistent sunt pastele, dar nu un bol proaspăt gătit. Dr. Mosley a spus că gătitul, răcirea și reîncălzirea orezului, pastelor sau a cartofilor pot transforma alimentele de bază carbohidratate într-un amidon prietenos pentru intestine și ficat.

În timp ce reîncălzirea pastelor poate părea o corvoadă, cercetările sugerează, de asemenea, că lăsarea la răcit a acestui aliment înainte de a-l mânca poate ajuta la pierderea în greutate.

Septembrie este o lună ca o bornă de hotar, este luna ce deschide ușa toamnei, cu vreme schimbătoare, capricioasă dar, probabil, așteptate de mulți, stropi binecuvântați de ploaie. Începem toamna în forță, dărâmăm mituri și învățăm de la specialiști să ne ferim de capcane și pericole care ne pot pune sănătatea sub imperiul riscului.

E important pentru sănătatea ta să știi ce este colesterolul, când devine periculos și cum îl poți menține între valori normale. Este prietenul și, în același timp, dușmanul nostru. Prieten, pentru că este indispensabil bunei funcționări a organismului; dușman, pentru ca se depune pe arterele noastre, ajungând să le obtureze.

Ce efecte are Sindromul Instagram? „Imaginea perfectă, dar falsă, lipsită de o poveste, nu poate construi o familie, pentru că nu poate stârni în bărbat decât dorințe sexuale ce se consumă mult prea repede' – Psiholog Constantin Cornea

Fenomenul de ghosting afectează din ce în ce mai mulți oameni, și, cel mai adesea, își are rădăcinile în insecuritățile și problemele celui care fuge, nu în comportamentul celui părăsit.

Interviu în exclusivitate:

Prof. Dr. Gheorghe Peltecu, specialist în obstetrică-ginecologie: “Excesul operațiilor cezariene fără o indicație medicală a început să își arate efectele nocive”

https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Sanatate