În doar două zile, stafidele te ajută să-ţi detoxifici ficatul

stafide-brune

Stafidele nu au doar rolul de a fi puse în prăjituri ci vă pot ajuta să vă detoxifiaţi corpul de toxine. După cum probabil ştiţi acest organ – ficatul – este un mare inamic al tot ce ţine de reziduri alimentare. Fără inimă, ficat şi creier nu se poate trăi, aşadar trebuie să-l preţuiţi la adevărata lui valoare şi să fiţi mult mai atenţi cu stilul de viaţă pe care-l duceţi şi de asemenea, să efectuaţi o detoxifiere regulată, căci nu doar sufletul are nevoie de curăţare.

Ficatul, potrivit healthyfoodhouse.com este cel care ajută la sintetizarea proteinelor din alimentaţie dar este şi responsabil pentru curăţarea sângelui şi implicit este cel care face să funcţioneze procesul eliminării toxinelor din organism. Poate aţi auzit că sunt unele persoane care îşi ajută membrii familiei bolnavi de ciroză şi le donează o parte din ficat, pentru că potrivit medicilor de specialitate ficatul are miraculoasa capacitate de a se regenera.

Dacă obişnuiţi să mîncaţi gras sau numai de la fastfood, dacă aveţi ceva probleme cu alcoolul sau sunteţi nevoiţi să luaţi medicamente pe termen lung este bine să vă protejaţi ficatul şi să faceţi cât mai des o detoxifiere.

Vă prezentăm mai jos o cură scurtă cu efecte uimitoare asupra sănătăţii ficatului, şi evident asuprea întregului corp.

stafide-cu-apa

Stafidele şi apa îţi detoxifică organismul

Cum trebuie să procedaţi:

  1. Trebuie să cumpăraţi stafide brune de calitate superioară. Apoi, alegeţi o mână plină cu stafide şi puneţi-le într-un vas după care turnaţi cu o cană apă peste ele de trei ori. După aceea, în aceeaşi apă fierbeţi stafidele timp de 2 minute, după care lăsaţi-le să se odihnească 24 h.
  2. Beţi acest conţinut de apă cu stafide dimineaţa pe stomacul gol. Puteţi să îl beţi ori fierbinte, cald sau la temperatura camerei.

Deşi efectele vor începe să se vadă după două zile, este indicat să ţineţi această cură timp de o săptămână. De asemenea ar fi bine dacă v-aţi opri de la mâncărurile grase şi de la consumul de alcool pe durata acestui tratament naturist.

Ce proprietăţi mai au stafidele

Conform sanatatea.com acestea au următoarele caracteristici benefice pentru sănătate:

  • au rolul de a stimula vindecarea anxietăţii
  • ajută în tratarea oboselii şi prevenirea stărilor depresive
  • au un rol foarte mare în prevenirea neoplasmelor şi a tumorilor de tip malign
  • şi tot stafidele au capacitatea de a micşora riscul apariţiei de boli de inimă

Sursa foto: 123rf.com

Citeşte și:

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ELLE
Libertatea
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Avantaje.ro