Postul Paștelui înseamnă, în primul rând, o purificare sufletească, dar este și o modalitate eficientă de detoxifere a organismului. În această perioadă sunt preparate rețete care nu au în componență produse de origine animală și care sunt bogate în legume.
Pastele sunt adorate de o mulțime de persoane, dar ceea ce face ca acest fel de mâncare să fie unul cu totul special este sosul. Din acest motiv, unele persoane se feresc să gătească paste în timpul postului și asta pentru că nu știu cum ar putea să combine ingrediente, astfel încât să înlocuiască brânza sau carnea, principalele ingrediente folosite în prepararea sosurilor pentru paste. Pentru că suntem în Postul Paștelui, ne-am gândit să îți propunem o rețetă de post delicioasă și în care pastele sunt vedeta, potrivit spiceandsprout.com.
Pastele cu legume reprezintă o rețetă potrivită pentru prânz și care se prepară în doar câteva minute. Începe prin a pune pastele la fiert, respectând indicațiile de pe pachet. Până vor fierbe pastele, apucă-te de prepararea sosului. Curăță vinetele și taie-le în felii, după care amestecă-le cu ulei de măsline, sare și piper. Pune roșiile cherry pe o tavă și lasă-le câteva minute la cuptor. Între timp, vinetele trebuie puse pe grătarul încins și lăsate 5 minute pentru a se rumeni. După ce au căpătat o culoare frumoasă și au devenit crocante, vinetele se taie în fâșii. Pune uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă ceapa si amestecă până când aceasta capătă o culoare aurie. Oprește focul și lasă ceapa să se răcească, după care o poți adăuga într-un blender, alături de uleiul de măsline, sucul de lămâie, muștarul, sarea și piperul. Mixează ingredientele timp de câteva minute, până când vor căpăta consistența unui sos. Pune sosul peste paste și amestecă bine, după care adaugă vinetele și roșiile cherry preparate anterior. La final, presară busuioc proaspăt.
Foto: shuttersotck.com
Citește și:
Mâncăruri de post delicioase. 5 rețete simple și rapide
Prăjitură cu mere de post cu griș. Rețetă delicioasă care se face rapid și ușor