Din nefericire destul de mulți oameni au probleme cu greutatea, iar mai ales femeile sunt cele care se chinuie cu diverse diete drastice pentru a ajunge la greutatea ideală. Unul dintre alimentele cele mai periculoase pentru siluetă este zahărul și multe persoane se confruntă cu dependența de acest aliment.
Așadar, multe persoane nu reușesc să slăbească nici atunci când țin o dietă, deoarece nu pot renunța la dulciuri. De cele mai multe ori, pofta de ceva dulce este mult mai puternică în anumite cazuri, decât orice motivație de a slăbi.
Dacă acest scenariu ți se pare foarte cunoscut, atunci cu siguranță acest remediu natural îți va fi de mare ajutor. Este vorba despre laptele de susan pe care ți-l poți prepara acasă și care o mulțime de beneficii pentru sănătate. Semințele de susan sunt o sursă bogată de calciu, magneziu, precum şi vitaminele A, C, E şi B, conform secretele.com. Chiar dacă acestea conţin multe calorii, există un truc de a anula acest inconvenient, şi anume de a prepara din ele lapte.
Primul pas este înmoi susanul în apă timp de 8-10 ore pentru ca seminţele să se umfle. După aceea, spală seminţele, pune-le în robotul de bucătărie, toarnă peste ele un pahar de apă şi două linguriţe de miere, după care omogenizează bine totul cu ajutorul unui blender la turaţie medie. După care, adaugă şi cantitatea de apă rămasă şi mai pasează bine preparatul încă o dată, de data aceasta la turaţie mare. Mierea se foloseşte mai mult pentru ameliorarea gustului, aşa că este un ingredient opţional.
Din aceste cantități vei obţine în jur de un litru de lapte de susan. Cel mai indicat este să consumi câte un pahar înainte de micul dejun. În scurt timp de la începerea acestei cure, vei observa că pofta de dulce se va diminua treptat. Mai mult, calciul din laptele se susan se absoarbe mai repede şi mai complet decât din seminţele consumate ca atare.
Dietele cu lapte de susan furnizează organismului şi o doză binevenită de vitamine şi antioxidanţi preţioşi. Mai mult, vei observa efecte pozitive vizibile şi la nivelul unghiilor, părului şi tenului. Este important să știi însă că susanul îşi pierde proprietăţile benefice prin prăjire, şi că cel mai bun mod de a extrage toţi nutrienţii din seminţe constă în înmuierea acestora în lichid. Laptele de susan poate fi consumat ca atare, dar poate fi la fel de bine folosit la prepararea de produse de panificaţie, prăjituri şi băuturi sănătoase.
Foto: 123rf.com
Mihaela Tudor
Citește și:
Vrei să îți întărești sistemul imunitar? Ține post negru timp de 3 zile
Hipnoza ca metodă de vindecare a suferințelor fizice și sufletești
Vrei să slăbești rapid? Apelează la autohipnoză