Vrei să îți întărești sistemul imunitar? Ține post negru timp de 3 zile

Cum întărește postul de 3 zile sistemul imunitar?

Sistemul imunitar are un rol foarte important în apărarea organismului de diverse bacterii, motiv pentru care este foarte important să-i acordăm o atenție sporită. 

Cercetătorii de la Universitatea din California au realizat un studiu care a demonstrat că ținând post negru timp de 3 zile, sistemul imunitar are capacitatea de a se regenera în întregime.  Chiar dacă dietele drastice sau cele care încurajează înfometarea nu sunt recomandate de nutriționiști, studiile au arătat că un astfel de regim reușește să întărească sistemul imunitar.

Cum întărește postul negru de 3 zile sistemul imunitar?

Postul negru de 3 zile reușește să stimuleze celulele stem să producă noi globule albe, acestea având un rol foarte important în lupta împotriva bacteriilor. În timpul postului, organismul este forțat să utilizeze depozitele de grăsime și glucoză existente, dar și o parte importantă a globulelor albe din sânge. Astfel, întregul sistem imunitar este regenerat prin producerea de noi globule albe. Oamenii de știință sunt de părere că această nouă descoperire ar putea să aibă efecte benefice și asupra celor care suferă din cauza sistemului imunitar slăbit, în special bolnavii de cancer și persoanele de vârsta a treia.

Odată cu înaintarea în vârstă, sistemul imunitar devine din ce în ce mai slăbit, iar riscul de a dezvolta o serie de afecțiuni grave este tot mai ridicat. Noile studii au arătat că postul negru de 72 de ore are efecte benefice asupra bolnavilor de cancer și asta pentru că aceștia pot face față mult mai ușor chimioterapiei, reușind să elimine toxinele din organism.

Mai mult, postul de 3 zile nu numai că întărește sistemul imunitar, ci reduce enzima PKA, un hormon care crește riscul de a dezvolta cancer sau diverse tumori, potrivit theearthchild.co.za.

Foto: 123rf.com

Citește și:

Hipnoza ca metodă de vindecare a suferințelor fizice și sufletești

Vrei să slăbești rapid? Apelează la autohipnoză

Ce înseamnă dacă te trezești în fiecare noapte la aceeași oră

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Sanatate