Ce gătim zilele astea: pate de ciuperci cu fasole boabe

ce mai gatim zilele astea

Cu toată dorința și hotărârea de a posti, uneori cedăm din lipsă de idei de preparate. Nu știm ce să mai gătim, nu avem idei de diversificare a rețetelor, mâncarea de post este lipsită de gust, este plictisitoare. Nu este neapărat așa. Dacă ne rezumăm la cartofi, fasole, orez sau varză, da, poate părea că ne învârtim într-un cerc vicios. Ei bine, fiecare dintre aceste ingrediente poate fi gătit în zeci de feluri. Doar că nu le știm noi pe toate. Vă oferim o rețetă pe cât de simplă pe atât de sățioasă, numai bună ca și aperitiv sau gustare, între mese.

Ai nevoie de: 500 g de ciuperci, două cepe uscate sau cinci fire de ceapă verde, trei căței de usturoi, două linguri de ulei (de măsline sau floarea soarelui), cimbru, o ceașcă de vin, 400 g de fasole boabe fiartă, o legătură de pătrunjel verde.

Mod de preparare

Se taie ceapa julienne sau rondele (depinde de care ceapă folosiți, uscată sau verde) și se călește în cele două linguri de ulei, adăugând și un praf de sare. Atenție! NU se prăjește, se ține doar până când se înmoaie și devine sticloasă. În momentul în care ceapa este lucioasă, se adaugă cimbrul și cățeii de usturoi tocați fin. Se amestecă bine și se mai lasă două-trei minute la foc mic. Se adaugă apoi ciupercile spălate și tăiate în felii mai groase, se mai pune un praf de sare și puțin piper măcinat, se amestecă bine și se lasă să se gătească la foc mediu circa un sfert de oră. Ciupercile vor lăsa apă, iar semnul că această compoziție este gata va fi sfârâitul care se va auzi în tigaie.

După ce sosul format a scăzut și ciupercile încep să se rumenească, se adaugă ceașca de vin. (Nu este obligatoriu să folosiți vin dacă nu vreți, este opțional.) Când vinul s-a evaporat, trageți tigaia de pe foc și adăugați pătrunjelul tocat foarte mărunt. Răsturnați peste ciupercile cu ceapă și boabele de fasole fiartă, apoi treceți prin mașina de tocat sau blender. Gustați și potriviți de sare și piper dacă mai este cazul. De asemenea, mai puteți pune și câteva fire de mărar verde tocat.

Acest pate se servește pe felii de pâine prăjită.

foto: 123rf

Citeste și:

Greșelile pe care le comiți atunci când faci supă sau ciorbă. 5 greșeli de evitat

Pâine FĂRĂ drojdie! Chef bucătar Antonie Passarelli și-a împărtășit rețeta

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Publicitate
Huff
VIVA!
Retete
Baby
TV Mania
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar