Chiar dacă nu mai gătește la fel de mult în acestă perioadă, chef Antonio Passarelli (61 ani) vine în ajutorul celor care nu mai găsesc drojdie de în magazine.
„Este o rețetă veche, nu atât de complicată, pe care am învățat-o în Italia, la școala de bucătari, în urmă cu vreo 30 de ani, de la un profesionist care avea studii și în chimie.
Acasă îi spune Lievito madre vivo (Drojdie – mama vie)”, spune Antonio Passarelli, despre rețetă, potrivit Libertatea.
„Eu fac pâine din 100 de ml de nectar de pere. Se poate și din mere ori dintr-un alt suc natural, dar nu dintr-unul din comerț.
Trebuie un nectar stors din fructe dulci. De asemenea, sunt necesare 200 de grame de făină și 100 de ml de apă carbogazificată care ajută la declanșarea efectului de dospire.
Amestecul se acoperă cu un celofan și trebuie ținut circa 48 de ore lângă un calorifer (26-28 grade Celsius), timp în care își triplează volumul.
Apoi scoatem coca, tăiem cât avem nevoie, o „hrănim” tot cu făină, altă jumătate de kilogram, și 250 de ml de apă.
Acoperim cu celofan, legăm cu sfoară, lăsăm la dospit alte patru ore și după asta conținutul extras poate fi folosit pentru pâine.
Operațiunea poate fi repetată la 24 de ore, iar aluatul din frigider îl folosim pe post de drojdie”, aceasta este rețeta care înlocuiește drojdia intens căutată recent.
„Nu e o pâine cu maia. Este altceva, o pâine foarte sănătoasă. Conținutul acționează ca o drojdie, ceea ce face ca produsele voastre să fie mult mai naturale”, mai spune bucătarul, potrivit Libertatea.
Foto: Libertatea.ro
Citește și:
A rupt logodna, apoi a aflat că este însărcinată! Fosta actriță va deveni mamă pentru prima oară!