Cât de bună este dieta ketogenică? Un reputat nutriționist dezvăluie efectele secundare ale acestui regim

Celebra dietă ketogenică este foarte bogată în grăsimi, moderată în proteine și scăzută în carbohidrați. Nutriționistul vedetelor Gianluca Mech explică ce presupune mai exact, cum anume funcționează și cât de eficientă este în realitate.

Dieta ketogenică pe înțelesul tuturor

Dieta Ketogenică se caracterizează prin consumul redus de carbohidrați (de obicei mai puțin de 30 de grame/zi) și aportul relativ ridicat de grăsimi și proteine. Din moment ce unele țesuturi ale corpului funcționează doar cu glucoză, atunci când încetezi să o mai consumi, pentru a-și satisface nevoia de glucoză, organismul o produce parțial singur, iar parțial folosește funcția ketogenică.

Ketogeneza folosește grăsimile (care provin fie din țesutul adipos, fie din ceea ce mănânci) pentru a produce celulele ketogenice care funcționează ca substitut pentru glucoză', explică Gianluca Mech.

Dacă renunțăm la carbohidrați, există o mulțime de alimente pe care le putem consuma: carne, pește, ouă, brânză maturată, legume', continuă Gianluca Mech.

Cum trebuie ținută dieta ketogenică pentru a slăbi rapid

Dieta Ketogenică poate reprezenta și un stil de viață, însă, în general, se recomandă în cure de maxim 30-40 de zile pentru slăbirea accelerată. În unele cazuri, fie patologice (epilepsia rezistentă la medicamente), fie fiziologice (populația eskimo), Dieta Ketogenică poate fi ținută permanent. În rest, recomand Dieta Ketogenica pentru perioade scurte de timp, 30-40 de zile, cu scopul precis de a pierde în greutate', spune Gianluca Mech.

dieta ketogenică

Gianluca Mech, nutriționistul vedetelor

Efectele secundare ale dietei keto

După o astfel de dieta ketogenică corpul are însă tendința de îngrășare, intervine fenomenul cunoscut drept yo-yo, astfel că nutriționistul Gianluca Mech recomandă ca ieșirea din starea de cetoză să se facă prin adoptarea unei diete echilibrate.

Gianluca Mech este unul din cei mai apreciați nutritioniști, la nivel internațional, sfaturile sale fiind urmate inclusiv de staruri precum Eva Longoria, Anastasia Soare, Al Pacino, Ornela Mutti sau Silvio Berlusconi.

Gianluca a lansat anul trecut două campanii importante împotriva obezității, care trag un semnal de alarmă în ceea ce privește înmulțirea cazurilor în rândul copiilor și al adolescenților. Campania din Statele Unite ale Americii a fost lansată alături de Ivana Trump, iar în Europa alături de Ducesa de
York, Sarah Ferguson.

Afla mai multe despre ce inseamna dieta keto si meniul recomandat pentru ea

Citeste si 

Dieta de slăbire rapidă a lui Dr. Oz. În două săptămâni, ajungi la greutatea ideală

Dieta Thonon, cea mai nouă dietă care favorizează slăbirea rapidă: 10 kg în 14 zile

Câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești?

Surse foto: shutterstock, PR

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
substantial.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta