Câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești?

câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești

Numărarea caloriilor este modalitatea prin care o mulțime de persoane au reușit să scape de kilograme în plus și să obțină o siluetă armonioasă. Această metodă presupune încadrarea într-un anumit număr de calorii, ceea ce înseamnă că nu există restricții alimentare atât timp cât nu este depășit numărul stabilit de calorii.

Dietele sărace în calorii au fost tot timpul un subiect intens dezbătut, aceste regimuri fiind considerare de specialiști nocive pentru organism. Cu toate că a fost de multe ori subliniat faptul că o slăbire rapidă este ineficientă și poate fi urmată de acumularea unui număr și mare mare de kilograme, noile cercetări contrazic acest principiu.

Câte calorii ar trebui să consumi zilnic dacă vrei să slăbești?

Studiile recente au arătat că dietele sărace în calorii nu doar că favorizează pierderea kilogramelor în plus, ci pot lupta și împotriva unor afecțiuni grave, printre care diabetul de tip 2, cancerul, demența sau bolile inimii. Pentru a slăbi rapid, specialiștii sunt de părere că ar trebui consumate zilnic 800 de calorii. Acestă valoare este suficient de scăzută pentru a topi kilogramele în plus, dar suficient de mare pentru a asigura organismului substanțele nutritive de care are nevoie pentru a funcționa perfect, potrivit dailymail.co.uk.

Aceste noi descoperiri l-au determinat pe Dr Michael Mosley, autorul dietei 5:2, să regândească regimul alimentar, astfel încât acesta să se încadreze în cele 800 de calorii.

“Când am introdus dieta 5:2 în 2012, aceasta a fost un adevărat succes. Cu toate acestea, reducerea numărului de calorii la 500-600 pe zi, chiar și doar pentru două zile, s-a dovedit a fi un lucru dificil. Studiile au arătat că și atunci când consumam 800 de calorii pe zi, dieta dădea rezultate. Pentru că slăbirea rapidă este motivantă, am gândit un regim de 800 de calorii pe zi, care trebuie respectat în primele două săptămâni de dietă.”, a spus Dr Michael Mosley, potrivit dailymail.co.uk.

Pentru a se încadra în cele 800 de calorii, oamenii ar trebui să consume un număr mic de carbohidrați, multe proteine, iar grăsimile și fibrele ar trebui introduse în dietă, dar în cantități decente. În cazul celor care vor să înlocuiască mesele principale cu diferite shake-uri, Dr Michael Mosley atrage atenția că acest obicei poate funcționa doar în cazul anumitor persoane, iar aceste băuturi pot fi înșelătoare, existând riscul să conțină zahăr sau carbohidrați.

Foto: shutterstock.com

Citește și:

Ce trebuie să faci pentru ca 2019 să fie un an perfect? Detaliile care te vor ajuta să ai parte doar de reușite

Cum să îți accelerezi metabolismul pentru a slăbi? 5 pași pe care trebuie să îi respecți

Care sunt cele mai frecvente greșeli din alimentație?

 

 

 

 

 

 

 

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Huff
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Diverse