Care este cauza reală a apariției cancerului pancreatic și cum poate fi prevenit? Explicația medicului Christoph Zielinski este halucinantă

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

De-a lungul anilor, mii de medici din toată lumea au încercat să studieze cât mai bine boala secolului, și anume cancerul, pentru a afla cât mai multe informații despre prevenție și tratament.

Până acum, nu s-au descoperit informații clare care să spună în mod concret care sunt cauzele exacte, ci există mai mult subpoziții, bazate pe statistici. Cu toate acestea, se pare că stilul de viață agitat, încordatat, mâncare nesănătoasă, toate pot conduce ca organismul nostru să devină un mediu propice pentru a dezvolta cancerul.

cancer 2SeparatorVEZI FOTOPOZA (1 / 6)

Care este cauza reală a apariției cancerului pancreatic și cum poate fi prevenit?

În cadrul unui interviu acordat pentru revista Avantaje, celebrul Prof. Dr. Christoph Zielinski, care este medic oncolog la o clinică prestigioasă din Viena, a explicat pe larg, care ar fi cauzele posibile care ar determina apariția cancerului pancreatic.

„Cancerul pancreatic este una dintre puținele boli despre pentru care încă mai avem foarte multe lucruri de făcut pentru a ameliora cursul acesteia. Încă nu știm exact ce anume cauzează apariția cancerului pancreatic, există câțiva factori de risc, iar acesta este greutatea corporală mare. Spre exemplu, s-ar putea să vi-l amintiți pe cântărețul Pavarotti, care avea probleme cu kilogramele în plus, apoi s-a îmbolnăvit de cancer pancreatic. Problema este că sunt și o mulțime de persoane slabe care au dezvoltat această boală, așa că se știe că poate exista și o predispoziție genetică, dar până acum, noi chiar nu știm cum ar trebui să prevenim această boală,' a explicat Prof. Dr. Christoph Zielinski, medic oncolog la spitalul Wiener PrivatKlinik și AKH din Viena, pentru revista Avantaje.

De asemenea, specialistul a explicat dacă este reală predispoziția genetică atunci când o persoană a avut un istoric în familie și anumite persoane au murit de cancer.

„Acest lucru nu este neapărat necesar, întrucât cancerul este foarte diferit din punct de vedere al origini, al biologiei moleculare, dar și în întreaga lor structură. Așa că avem ca un fel de constelație, în care putem spune că boala apare pe fond genetic, spre exemplu, dacă bunica a avut cancer la sân, mama a avut cancer la sân, dar și sora mamei și apoi și tu. Întrebarea este, dacă în astfel de situații cum pot recunoaște acești pacienți. În asemenea situații, ai nevoie de o analiză a informațiilor genetice. Totuși, nu ar trebui să trăiești cu emoții, dacă ai în familie o persoană care a murit de cancer pulmonar, din cauza fumatului, dacă mama a murit de cancer la sân, verișorul a avut cancer de colon, pentru riscul de a te îmbolnăvi și tu nu este neapărat mare, pentru că toate acestea sunt boli foarte diferite. Și cancerul pancreatic de asemenea. Sunt câteva forme de predispoziție genetică pentru cancer, dar sunt foarte puține,' a adăugat medicul.

De ce a crescut incidența cancerului la sân?

În plus, Christoph Zielinski a explicat de ce a crescut incidența cancerului la sân, în ultimii ani.

„Știm că stilul de viață occidental, dezordonat este asociat cu creșterea incidenței cancerului la sân. Știm, de exemplu că, în Japonia, femeile au o incidență scăzută când vine vorba despre îmbolnăvirea de cancer la sân, iar atunci când aceleași femei au emigrat în SUA, atunci au avut aceeași incidență a cancerului la sân, ca și americanii care locuiesc acolo. Așa că este de vină stilul de viață dezorganizat, obizitatea este o altă cauză frecventă, toate lucrurile care sunt asociate cu stilul de viață occidental, supraponderabilitatea este o problemă majoră, dar de asemenea, foarte bine cancerul este asociat și cu fumatul, alcoolul și orice este asociat cu un stil de viață nesănătos,' a mai spus Christoph Zielinski.

Pentru a afla mai multe detalii, urmărește materialul video de mai sus!

Foto: captură video, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca? Celebrul medic oncolog Christoph Zielinski a dat explicații surprinzătoare

Ce nu știai despre organele genitale masculine! Medicul ginecolog George Vasilescu: „Testiculele funcționează la o temperatură cu două grade mai mică decât cea a corpului'

Poluarea electromagnetică afectează fertilitatea! Medicul ginecolog George Vasilescu ne avertizează: „Nu trebuie să ținem telefonul în buzunar'

Stresul, dușmanul sănătății noastre care poate conduce la infertilitate! Cât de mult ne afectează calitatea vieții?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de pancreas, stomac și ficat