Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca? Celebrul medic oncolog Christoph Zielinski a dat explicații surprinzătoare

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Cancerul este una dintre cele mai grave boli ale secolului în care trăim, din cauza căreia își pierd viața o mulțime de oameni în fiecare an, peste tot în lume. Toate tipurile de cancer sunt extrem de grave, iar în general, se pare că stilul de viață dezordonat, fumatul, dar și alimentația necorespunzătoare ar fi vinovate pentru apariția acestei boli.


cancer pulmonarSeparatorVEZI FOTOPOZA 1 / 5

În cadrul unui interviu pentru revista Avantaje, celebrul Prof. Dr. Christoph Zielinski, care este medic oncolog la o clinică prestigioasă din Viena, a explicat pe larg, cum apare cancerul, cum poate fi depistat la timp, dar și cum putem să ne vindecăm de această boală.

Cum poate fi depistat la timp cancerul și cum se poate vindeca?

„Dezvoltarea cancerului poate fi prevenită prin depistarea din timp a bolii. Femeile trebuie să facă mamografie din timp, și nu atât de mult scintigrama care se practică foarte mult în România, de asemenea, colonoscopia este o problemă importantă, la bărbați sunt importante investigațiile la prostată, iar femeile trebuie să facă investigații ginecologice. Așa că aceste operațiuni ne ajută prevenim magnitudinea sau dezvoltarea cancerului. În zilele noastre, contează foarte mult și stilul de viață pe care îl avem, iar asta înseamnă că ar trebui să evităm fumatul. Știm faptul că 90% din tipurile de cancer au legătură cu fumatul, nu este doar cancerul pulmonar, așa cum crede toată lumea, ci și cancerul de vezică urinară, cancerul pancreatic, cancerul de colon, chiar și cancerul la sân știm că are legătură cu fumatul. Așa că dacă vei evita fumatul, vei evita totodată foarte multe probleme.

După vârsta de 50 de ani, aceste investigații trebuie să fie făcute anual. Până la vârsta de 50 de ani, ideal ar fi să combinăm mamografie cu ecografia, iar dacă nu există riscul unei boli, acestea se fac la un interval de 2-3 ani. Așa că femeiele ar trebuie să facă o mamografie după vârsta de 40 – 45 de ani, apoi să continue la aceste intervale până la vârsta de 50 de ani. După această vârstă, investigațiile se fac anual deoarece cancerul la sân este o boală mai frecventă la femeile mai în vârstă, compartiv cu cele mai tinere.

Cel mai important lucru este să îi învățăm pe copii sau pe adolescenți să nu se apuce de fumat, pentru asta ar trebui să facem un mare efort. Pentru că, în general, oamenii încep să fumeze în adolescență, iar zilele noastre vedem, în mod frecvent, mai multe fete care fumează comparativ cu băieții, iar acesta este motivul pentru care cancerul pulmonar, în anumite țări, este mai des întâlnit decât cancerul la sân, la femei, iar acest lucru se datorează pericolului care există în obiceiul de a fuma,' a explicat Prof. Dr. Christoph Zielinski, medic oncolog la spitalul Wiener PrivatKlinik și AKH din Viena, pentru revista Avantaje.

Aflați mai multe detalii urmărind materialul video de mai sus!

Foto: captură video, shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Analiza care ar putea depista cancerul pulmonar într-un stadiu incipient

Obiceiuri care pot pune în pericol sănătatea glandei tiroide

Ce este bulimia nervoasă, boala de care suferea Prințesa Diana

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Cancerul de colon