Stresul, dușmanul sănătății noastre care poate conduce la infertilitate! Cât de mult ne afectează calitatea vieții?

CONȚINUT VIDEO AVANTAJE

Odată cu trecerea timpului, viața noastră a devenit din ce în ce mai agitată. Muncim de dimineață până seara, într-un stres continuu, trăim, mâncăm și respirăm în viteză, iar pentru cei dragi, nu mai avem timp. Stresul cotidian ne afectează sănătatea mai mult decât ne imaginăm, iar o singură noapte de somn nu rezolvă problemele acumulate în luni de zile.

Prin urmare, ar trebui să încercăm, pe cât este posibil, să fim mai atenți cu noi și să ne acordăm mai mult timp și atenție. Invitat în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a revistei Avantaje, medicul ginecolog George Vasile a explicat în detaliu cât de mult ne afectează viața stresul din fiecare zi.

Stresul, dușmanul sănătății noastre care poate conduce la infertilitate

În ultimii ani, a crescut numărul cuplurilor care au probleme de infertilitate, iar acest lucru este influențat în mod direct și de stresul cu care ne confruntăm în fiecare zi.

„Cert este faptul că infertilitatea a crescut în ultimii 20 de ani, în rândul cuplurilor din România, sigur există o serie de cauze care sunt foarte bine puse în evidență, există o serie de cauze necunoscute, pe care nu le bănuim, important este să încercăm să facem ceva.

Putem incrimina stresul pentru că există o serie de hormoni, care se activează în timpul stresului, sunt hormonii de alertă ai organismului, în momentul în care o persoană este stresată, atunci mecanismul organismului acționează.

Stresul conduce la creșterea unor hormoni care mențin organismul într-o stare de permanentă vigilență. Dacă acești hormoni, depășesc o anumită concentrație, pot să influențeze în special fenomele ovulatorii la femei, iar într-un timp mai îndelungat, pot să influențeze calitatea ovocitară și calitatea spermatozoizilor. Iată deci că stresul este incriminat în problemele de infertilitate. Sunt și persoanele care reacționează bine la stres și nu au probleme, iar acestea nu au nici probleme de infertilitate, dar este un procent foarte mic,' a explicat medicul ginecolog George Vasilescu, pentru revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii urmărește materialul video de mai sus!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Dr. George Vasilescu, medic ginecolog supraspecializat în tratamentul infertilității, despre efectele poluării electromagnetice asupra fertilității

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

Ce este rejuvenarea vaginală și când ar trebui realizată o astfel de intervenție?

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Lifestyle sănătos