Poluarea electromagnetică afectează fertilitatea! Medicul ginecolog George Vasilescu ne avertizează: „Nu trebuie să ținem telefonul în buzunar”

Tehnologia evoluează pe zi ce trece mai mult, vremurile în care trăim parcă nu permit nimănui să mai trăiască fără telefon. Chiar dacă este un obiect indispensabil, în viața de zi cu zi, trebuie să avem mare grijă unde îl ținem atunci când îl avem la noi, pentru că acesta emite radiații nocive, chiar și atunci când nu îl folosim.

Invitat în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a revistei Avantaje, medicul ginecolog George Vasile a vorbit despre efectele nefaste ale tehnologiei asupra sănătății organismului.

Poluarea electromagnetică afectează fertilitatea

Specialistul a explicat în ce măsură poate afecta fertilitatea poluarea electromagnetică, emisă de toate aparatele pe care le avem în casă.

„Ne afectează cuptoarele cu microunde, telefoanele mobile și în special smartphone-urile care sunt ținute de obicei în buzunar, deci în apropierea organelor genitale, iar asta nu este un lucru bun. Telefoanele mobile au o contraidicație de a fi ținute lângă inimă, tot mai din cauza efectelor pe care le au.

Poluarea electromagnetică prin routerele wireless care se găsesc în fiecare casă, pot să influențeze pe termen lung calitatea ovocitelor și spermatozoizilor, pot să influențeze fenomenele ovulatorii. S-a constatat că de când a început să se dezvolte această tehnologie, a crescut rata infertilității. (Alte efecte negative ale tehnologiei n.r.) laptopul mai puțin, calculatorul mai mult, pentru că au emisii diferite de radiații electromagnetice. Mai mult bărbații țin telefoanele în buzunar, și nu este recomandat, telefonul trebuie să fie ținut în geantă,' a explicat medicul ginecolog George Vasilescu, pentru revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii urmărește materialul video de mai sus!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Stresul, dușmanul sănătății noastre care poate conduce la infertilitate! Cât de mult ne afectează calitatea vieții?

Dr. George Vasilescu, medic ginecolog supraspecializat în tratamentul infertilității, despre efectele poluării electromagnetice asupra fertilității

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

Care este cea mai corectă poziție de dormit? Medicul ortoped Tarek Nazer îți spune ce fel de saltea ar trebui să alegi pentru a avea un somn odihnitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos