Ce nu știai despre organele genitale masculine! Medicul ginecolog George Vasilescu: „Testiculele funcționează la o temperatură cu două grade mai mică decât cea a corpului”

O mulțime de cupluri se confruntă cu probleme infertilității în zilele noastre. Aceasta poate apărea, din păcate, în viața fiecărui om, iar anumite obiceiuri zilnice, pot întârzia și mai mult apariția unei sarcini.

Invitat în cadrul emisiunii „Lifestyle sănătos', a revistei Avantaje, medicul ginecolog George Vasile a vorbit în detaliu despre cauzele care conduc la apariția infertilității, atât la femei, cât și la bărbați.

Vezi pozele

Ce nu știai despre organele genitale masculine

Specialistul a explicat care cum poate fi afectată producția normală de spermatozoizi la bărbați.

„Nu e bine să stai foarte mult la volan, nu este bine să stai foarte mult la birou, se produce o căldură în zona testiculară, nu e bine să faci frecvent saună, și aici mă refer la bărbații care doresc să devină tați, pentru că de regulă testiculele funcționează la o temperatură cu două grade mai mică decât temperatura corpului. Dacă vom considera că temperatura corpului, în medie, este de 37 de grade, testiculele au o funcționare foarte bună, în sensul producerii unor spermatozoizi de calitate, la o temperatură mai mică. De aceea, Creatorul a pus zona testiculară în afara organismului, pentru puteau foarte bine ca testiculele să fie undeva în interior, să fie protejate.

Nu, acestea sunt în exterior și nu prea sunt protejate, eventualele traumatisme iar au un impact asupra fertilității, este logic. Asta este rațiunea pentru care testiculele sunt în afara organismului, din punct de vedere anatomic, tocmai pentru a funcționa la o temperatură mai joasă. De exemplu, mai sunt bărbați care fac frecvent febră din diferite cauze infecție, inflamații, aceștia au mari probleme de fertilitate tocmai din această cauză, pentru că dacă va crește temperatura corpului, zona testiculară nu poate să rămână la o temperatură de 35 de grade, crește temperatura cu 1-2 grade, asta dacă respectiva persoană este îmbrăcată lejer,' a explicat medicul ginecolog George Vasilescu, pentru revista Avantaje.

Pentru a afla mai multe detalii urmărește materialul video de mai sus!

Foto: shutterstock.com

Mihaela Tudor

Citește și:

Poluarea electromagnetică afectează fertilitatea! Medicul ginecolog George Vasilescu ne avertizează: „Nu trebuie să ținem telefonul în buzunar'

Stresul, dușmanul sănătății noastre care poate conduce la infertilitate! Cât de mult ne afectează calitatea vieții?

Care sunt cele mai bune tehnici profesionale împotriva cearcănelor? Medicul estetician Oana Vlăsceanu a dezvăluit care sunt noutățile în materie de tratamente

Care este cea mai corectă poziție de dormit? Medicul ortoped Tarek Nazer îți spune ce fel de saltea ar trebui să alegi pentru a avea un somn odihnitor

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Lifestyle sănătos