Burgeri de porc cu cartofi dulci prăjiți
4 porții gata în 50 minute, 702 calorii per porție, 31 g grăsimi, 68 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării burgerilor
600 g cartofi dulci, necurățați, tăiați felii subțiri
2 linguri ulei de măsline
500 g carne tocată de porc
1 ceapă, răzuită
1 linguriță sos Worcestershire
4 chifle
4 linguri maioneză
45 g măcriș, salată
4 buc sfeclă roșie, tăiată sferturi
Cum prepari burgerii de porc cu cartofi prăjiți
1 Încinge cuptorul la semnul 6/220 C. Așază chipsurile în tava de copt, stropește cu ulei și dă la cuptor 15 min.
2 Combină carnea cu sare, piper, sosul picant, ceapa și amestecă.
3 Porționează în 4 burgeri și așază-i în altă tavă de copt tapetată cu hârtie unsă cu ulei.
4 Întoarce chipsurile și dă burgerii la cuptor 20 min, până când carnea se pătrunde și sucul scurs e limpede.
5 Taie chiflele în două și prăjește-le puțin – după preferință. Unge-le cu maioneză, așază frunzele de măcriș. Așază deasupra burgeri și sferturi de sfeclă roșie. Acoperă chifla cu jumătatea de deasupra și servește cu garnitură de chipsuri.