Curry de miel

curry de miel

curry de miel

4 porții gata în 30 de minute

Ingrediente necesare preparării curry-ului de miel

2 lingurițe ulei de floarea-soarelui

1 ceapă, tocată

3 căței de usturoi, zdrobit

3 cm ghimbir proaspăt, tocat

1 ardei iute, tocat

1 lingură garam masala

1 linguriță chimen și coriandru măcinat

Un praf de turmeric

3 roșii, tocate

500 g carne de miel tocată

100 g mazăre

O mână pătrunjel proaspăt, tocat

Cum prepari curry de miel

1 Într-un vas, încinge 1 linguriță ulei și sotează ceapa, usturoiul, ardeiul iute și condimentele 10-12 min, până când se înmoaie. Stinge cu roșiile și continuă să ții pe foc 5-6 min. Mărunțește în blender până când obții o pastă.

2 Încinge uleiul rămas în același vas și prăjește carnea la foc mare, până când se rumenește uniform. Stinge cu pasta obținută, micșorează flacăra și acoperă vasul cu capac. Lasă să fiarbă înăbușit 15 min.

3 Adaugă mazărea în ultimele 5 min. Presară pătrunjelul proaspăt și servește cu orez basmati fiert la aburi, chifle proaspete și chutney de mango – opțional; poți înlocui cu sos picant.

  • Dacă ești atras de bucătăria indiană, află totul despre ghee (unt clarificat) și ce rețete poți pregăti cu el!
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
ziareonline.ro
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Culinar