5 măsuri pe care să le iei dacă vrei să scapi de kilogramele în plus câștigate în perioada sărbătorilor

Fie că ne dorim să ne schimbăm stilul de viață, fie că vrem să ne pregătim corpul pentru vară, sau să scăpăm de câteva kilograme în plus câștigate în perioada sărbătorilor, un lucru este cert, avem nevoie de sfaturile unui nutriționist pentru a ne ajuta cu un program alimentar personalizat.

Internetul abundă în diete atrăgătoare, care îți promit slăbire drastică sau creștere semnificativă în masa musculară. Sfatul meu este să apelezi la un nutriționist avizat care să te ajute cu un program alimentar individualizat. O abordare personalizată este cea mai bună alegere pentru sănătate.', recomandă doctorul Șerban Damian.

5 măsuri pe care să le iei dacă vrei să scapi de kilogramele în plus câștigate în perioada sărbătorilor

1. Stabilește-ți obiective clare

Câte kilograme vrei să slăbești, vrei să crești și în masa musculară, vrei să înveți să faci alegeri alimentare mai bune, ai anumite probleme de sănătate care te impiedică să faci sport, te confrunți cu tulburări alimentare, etc. Este important să faci echipă cu un profesionist care are pregătire, fix pe nevoile și obiectivele tale.

2. Alege specialistul potrivit

În România, în cadrul universităților de Medicină și Farmacie există specializări ca „Nutriție și dietetică' și Diabet, nutriție și boli metabolice', precum și diferite mastere pe nutriție. Aceștia sunt specialiștii în nutriție la care ar trebuie să apeleze pacienții.', continuă doctorul Șerban Damian. Dacă ar fi să traducem cele spuse de domnul doctor, ar suna așa. Mergi pe mâna unui specialis în nutriție care are studii în domeniu.

3. Verifică activitatea partenerului tău… specialist

Chimia pe care o ai cu persoana pe care o alegi să-ți fie „locomotivă' în acest drum al pierderii kilogramelor câștigate în timpul sărbătorilor de iarnă este crucială. Motiv pentru care ești sfătuit să te documentezi serios în ceea ce-l privește. Caută referințe de la oameni care l-au testat deja din punct de vedere profesional.

4. Descoperă dacă abordarea nutriționistului ți se potrivește

Nutriționistul trebuie să profeseze într-un cadru organizat, acreditat și avizat de autorități. Ne referim aici la o clinică de nutriție, cabinet de nutriție sau un centru medical. Un specialist în nutriție serios îți va recomanda să faci analize de sânge și alte investigații medicale înainte să-ți recomande un plan alimentar, pentru a identifica eventuale carențe sau probleme de sănătate. Recomandarea mea este să evitați persoanele care promovează înfometarea ca mijloc de slăbire și propun diete cu deficit caloric exagerat, sub rata metabolismului bazal. Un nutriționist profesionist va păstra un anumit grad de flexibilitate, un echilibru între alegerile optime' și plăcerile culinare și va ști să adapteze regimul alimentar la stilul tău de viață. Îți va răspunde cu răbdare la întrebări și te va învăța să faci alegeri alimentare mai bune, concentrându-se pe rezultatele pe termen lung, adică nu doar pe slăbitul propriu-zis, ci și pe menținere. Un specialist în nutriție nu va promova anumite produse ori branduri ca fiind absolut necesare pentru a slăbi, ci te va incuraja să te împrietenești' cu mâncarea, cu alimentele obișnuite, naturale. Și nu in ultimul rând nu îți va recomanda vreuna dintre „dietele' la modă, așa cum sunt: dieta keto, dieta Cambridge, dieta disociată, dieta Dukan sau alte diete care presupun slăbire rapida.', explică Dr.Serban Damian.

5. Sportul și stilul de viață sănătos merg mână în mână. Combină-le!

Pe lângă un stil de viață sănătos, sportul joacă un rol esențial în procesul de slăbire. Dacă îmbini cele două elemente rezultatele se vor vedea inclusiv la nivel estetic. Poți preveni sau ameliora aspectul neplăcut al pielii, mai ales după slăbire și poți face mișcare îndrumat de specialiști, pentru a nu risca accidentări. La debutul procesului de slăbire este bine să luăm în calcul efectuarea unor analize speciale precum: adipometria, analiză corporală 3D și analiza compoziției corporale prin bioimpedanță care îți vor arăta de unde pornești și cum evoluezi, fiind o sursă suplimentară de motivație.', incheie nutritionistul Serban Damian.

FOTO: Vegan Easy

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
CSID
Descopera.ro
Life.ro
Retete
Baby
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Mai multe din Dieta