Turta dulce este desertul perfect pe care îl poți pregăti în familie, mai ales în preajma sărbătorilor. Regina Elisabeta a II-a are mereu aceste delicatese pe masa festivă.
Vizitatorii Palatului Buckingham sunt răsfățați cu biscuiți din turtă dulce decorați frumos în această perioadă a anului. Patiserii Reginei au dezvăluit rețeta lor prețuită încă din 2018. Cu siguranță, Prințul George și Prințesa Charlotte sunt fascinați de aceste prăjituri delicioase!
Rețeta este surprinzător de ușor de făcut și ar fi un cadou ideal de Crăciun de ultim moment. Patiserii regali și-au împărtășit sfaturile pentru a crea turta dulce perfectă, inclusiv lăsarea aluatului peste noapte să crească și punerea formelor la congelator timp de o oră, astfel asigurându-se că își păstrează forma.
Ingrediente:
Mod de preparare:
Se amestecă cu vârful degetelor făina, condimentele și untul tăiat bucățele. Se adaugă laptele pentru a forma o pastă. Ulterior, întreaga compoziție se înfășoară în folie și se lasă minim 2 ore să se odihnească (recomandarea patiserilor regali este să se lase peste noapte, acesta fiind, de altfel, secretul frăgezimii lor).
După ce expiră timpul de „odihnă' se preîncălzește cuptorul la 180°C.
Se întinde aluatul până ajunge la o grosime de 3 mm, dar depinde de fiecare ce dimensiune va avea prăjitura. Cu ajutorul formelor, se decupează și se așază pe hărtie de copt sau pe o tavă de silicon și se presară zahăr granulat înainte de a le băga la cuptor. Timpul de coacere poate fi între 7-8 minute la 180°C sau până se întăresc formele.
Se lasă la răcit prăjiturile coapte și apoi se decorează cu designul dorit.
Foto: 123RF