Rețetă varză murată la borcan. Cum se prepară?

Puteți găsi cu ușurință varză murată în majoritatea supermarketurilor, dar nu toate tipurile pe care le veți întâlni vor fi la fel.

Pentru a vă asigura că profitați la maximum de varza murată cumpărată din magazin, încercați să țineți cont de aceste sfaturi simple:

 • Evitați soiurile pasteurizate. Varza murată disponibilă la raft este de obicei pasteurizată, un proces care ucide probioticele benefice. Soiurile refrigerate sunt mai puțin susceptibile de a fi pasteurizate, dar verificați eticheta pentru a fi sigur.
 • Evitați conservanții. Multe mărci de varză murată cumpărate din magazin conțin conservanți, care pot scădea numărul de probiotice.
 • Evitați zaharurile adăugate. Varza murată trebuie să conțină doar două ingrediente de bază: varză și sare. Unele soiuri pot adăuga și legume suplimentare, dar evită-le pe cele care adaugă zahăr sau orice altceva la amestec.

Alternativ, pentru a vă asigura că vă bucurați de toate beneficiile pentru sănătate ale verzei murate, o puteți face singuri.

Cum se prepară varză murată

A face varză murată este ușor, simplu și ieftin. Iată cum:

Ingrediente

 • 1 varză verde medie
 • 1 lingură (15 ml) de sare neiodată
 • 2–3 morcovi, mărunțiți (opțional)
 • 2-3 căței de usturoi, tocați mărunt (opțional)

Pregătiți un borcan de 1 litru (1 litru) pentru a păstra varza murată, un borcan mai mic de 120 ml pentru a-l apăsa și un cântar de bucătărie pentru a vă cântări amestecul de varză.

Mod de preparare:

 1. Dacă doriți să adăugați morcovi și usturoi, începeți prin a le pune într-un castron mare.
 2. Aruncați frunzele exterioare ale verzei, lăsând deoparte o frunză mai frumoasă. Apoi, feliați varza în sferturi, lăsând miezul înăuntru. Acest lucru ușurează mărunțirea.
 3. Tăiați sferturile de varză într-un castron mare cu amestecul de morcovi și usturoi.
 4. Încorporați suficientă varză pentru a aduce greutatea totală la 800 de grame, care se va potrivi unui borcan de 1 litru (1 litru).
 5. Adăugați sare și amestecați cu mâna varza timp de câteva minute până când saramura începe să se acumuleze în fundul bolului.
 6. Ambalați amestecul de varză într-un borcan curat de 1 litru (1 litru), apăsând pentru a nu exista goluri de aer. Turnați saramura rămasă în borcan. Aerul din borcan permite creșterea bacteriilor dăunătoare, așa că asigurați-vă că amestecul este complet scufundat.
 7. Tăiați frunza de varză pe care ați pus-o deoparte mai devreme la dimensiunea deschiderii borcanului. Puneți-o în borcan deasupra amestecului pentru a împiedica legumele să plutească la suprafață.
 8. Păstrați la temperatura camerei și ferit de lumina directă a soarelui timp de 1-4 săptămâni.

Ține minte că, cu cât varza este mai mare, cu atât varza ta va avea un gust mai dulce și mai bun. Puteți gusta din preparat după 7 zile, însă cu cât este lăsată să fermenteze mai mult, cu atât gustul verzei va fi mai puternic.

Foto: Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar