Tort vitralii
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/05/tort-vitralii.png)
16 porţii gata în 2 ore şi 30 minute, 805 calorii per porţie, 37 g grăsimi, 110 g carbohidraţi
Ingrediente necesare preparării tortului vitralii
350 g făină integrală
2 ½ lingurițe praf de copt
240 g unt
250 g zahăr tos
4 ouă, bătute
200 g migdale măcinate
Zeama și coaja răzuită de la 3 lămâi
200 ml lapte
225 g unt moale
600 g zahăr pudră, cernut
100 ml frișcă lichidă
600 g dropsuri colorate
150 g glucoză lichidă
Cum prepari tortul vitralii
1 Combină untul cu zahărul tos până când amestecul devine cremos. Încorporează ouăle pe rând, adăugând în același timp câte puțină făină şi praful de copt.
2 Încorporează făina rămasă și migdalele. Adaugă zeama și coaja răzuită de la 2 lămâi și amestecă. Porționează în două tăvi de copt rotunde de 17 cm, unse și tapetate cu hârtie de copt și dă la cuptor 60-70 min; lasă să se răcească.
3 Combină untul cu zahărul pudră până când amestecul devine cremos, apoi adaugă zeama și coaja răzuită de la 1 lămâie. Taie fiecare blat în două. așază pe platou un blat și unge-l cu cremă. Repetă procedeul cu restul blaturilor și glasează tortul cu crema de unt.
4 Pune dropsurile pe culori într-un vas pe foc și adaugă glucoză lichidă înproporție de 1 la 4 părți dropsuri. Lasă să se topească la foc mic și apoi mărește flacăra, amestecând frecvent. Toarnă pe hârtie de copt unsă cu ulei. Când se răcește, rupe bucăți și ornează tortul.