Chiftele falafel, cartofi dulci, cuşcuş şi sos de piper

chiftele falafel

2 porţii gata în 30 de minute, 559 calorii, 23 g grăsimi, 64 g carbohidraţi

Cum prepari chiftelele falafel cu cartofi dulci, cuşcuş şi piper

1 Dă la microunde 200 g cartofi dulci, 10 min, până când se pătrund. Lasă să se răcorească și apoi scoate cu furculiţa pulpa și pune în tocatorul electric împreună cu 150 g năut din conservă, scurs de apă, 1 linguriţă turmeric, zeama și coaja rasa de la ½ lamâie, un praf de sare și piper. Mărunţește pentru a obţine o pastă grunjoasă. Presară 3 linguri susan în farfurie și modelează chiftele din compoziţie și tăvălește-le prin susan.

2 Într-un bol pune 75 g cuşcuş, 1 linguriţa ulei de măsline și un praf de chimen și coriandru macinat, toarnă apă fierbinte cât să se acopere, acoperă cu film alimentar și lasă deoparte 5 min. Adaugă câte 2 linguri mentă și pătrunjel proaspăt tocat și amestecă.

3 Încinge 1 lingura ulei într-un vas neaderent și prăjește falafel, pâna când se rumenesc uniform.

4 Între timp, marunţește în tocatorul electric zeama de la ½ lamâie, 100 g ardei copt, curaţat de coajă, 1 linguriţă pasta de susan – tahini – și 1 lingură
iaurt, pâna obţii o pastă omogenă. Servește falafel cu cușcuș și presărat cu sosul.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Loading...

EVA.RO
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar