Chiftele falafel, cartofi dulci, cuşcuş şi sos de piper
2 porţii gata în 30 de minute, 559 calorii, 23 g grăsimi, 64 g carbohidraţi
Cum prepari chiftele falafel cu cartofi dulci, cuşcuş şi piper
1 Dă la microunde 200 g cartofi dulci, 10 min, până când se pătrund. Lasă să se răcorească și apoi scoate cu furculiţa pulpa și pune în tocatorul electric împreună cu 150 g năut din conservă, scurs de apă, 1 linguriţă turmeric, zeama și coaja rasa de la ½ lamâie, un praf de sare și piper. Mărunţește pentru a obţine o pastă grunjoasă. Presară 3 linguri susan în farfurie și modelează chiftele din compoziţie și tăvălește-le prin susan.
2 Într-un bol pune 75 g cuşcuş, 1 linguriţa ulei de măsline și un praf de chimen și coriandru macinat, toarnă apă fierbinte cât să se acopere, acoperă cu film alimentar și lasă deoparte 5 min. Adaugă câte 2 linguri mentă și pătrunjel proaspăt tocat și amestecă.
3 Încinge 1 lingura ulei într-un vas neaderent și prăjește falafel, pâna când se rumenesc uniform.
4 Între timp, marunţește în tocatorul electric zeama de la ½ lamâie, 100 g ardei copt, curaţat de coajă, 1 linguriţă pasta de susan – tahini – și 1 lingură
iaurt, pâna obţii o pastă omogenă. Servește falafel cu cușcuș și presărat cu sosul.
Dacă dorești să eviți carnea, iată o rețetă perfectă de chiftele de post!
Dacă îți place să gătești cartofi dulci, îți recomandăm câteva rețete delicioase de cartofi dulci la tigaie sau rețete de cartofi dulci la cuptor