Tort spumă cu căpșune
8-10 porții gata în 30 minute + timp de răcit, 294-235 calorii per porție, 119 g grăsimi, 42-35 g carbohidrați
De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea tortului spumă cu căpșune
Pentru blat
– 185 g zahăr tos
– 3 ouă
– 1 linguriță esență de vanilie
– 75 g făină integrală, cernută
Pentru spumă
– 300 g căpșune, curățate, plus pentru ornat
– 75 g zahăr tos
– 3 foi de gelatină, înmuiată în apă caldă
– 400 ml lapte de cocos, congelat timp de 1 oră
Cum prepari tortul spumă cu căpșune
1 Încinge cuptorul la semnul6/200°C. Unge și tapeteaază cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 23 cm.
2 Bate ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când compoziția se leagă ca o panglică. Încorporează făina cu mișcări delicate și apoi toarnă compoziția în formă. Dă la cuptor 12-15 min, până când se pătrunde și devine elastică. Lasă să se răcească în formă 5 min și apoi lasă să stea pe grătar metalic ca să se răcească complet.
3 Pentru a prepara spuma, amestecă căpșunele cu vanilia și zdrobește pentru a obține un piure. Pune pe foc cu zahărul, adaugă gelatina și amestecă pentru a se dizova. Lasă să se răcească.
4 Scurge apa din laptele de cocos și bate frișca rămasă , apoi combină cu piureul rece și toarnă deasupra blatului. Nivelează suprafața și dă la rece 4-6 ore sau peste noapte.
Îți recomandăm să încerci și aceste rețete de dulceață de căpșuni
Dacă și ție îți plac dulciurile, încearcă și aceste rețete vechi de prăjituri de casă