Tort spumă cu căpșune

tort spuma cu capsune

8-10 porții gata în 30 minute + timp de răcit, 294-235 calorii per porție,  119 g grăsimi, 42-35 g carbohidrați

De ce ingrediente ai nevoie pentru prepararea tortului spumă cu căpșune

Pentru blat

– 185 g zahăr tos

– 3 ouă

– 1 linguriță esență de vanilie

– 75 g făină integrală, cernută

Pentru spumă

– 300 g căpșune, curățate, plus pentru ornat

– 75 g zahăr tos

– 3 foi de gelatină, înmuiată în apă caldă

– 400 ml lapte de cocos, congelat timp de 1 oră

Cum prepari tortul spumă cu căpșune

1 Încinge cuptorul la semnul6/200°C. Unge și tapeteaază cu hârtie de copt o formă rotundă de blat de 23 cm.

2 Bate ouăle cu zahărul și esența de vanilie până când compoziția se leagă ca o panglică. Încorporează făina cu mișcări delicate și apoi toarnă compoziția în formă. Dă la cuptor 12-15 min, până când se pătrunde și devine elastică. Lasă să se răcească în formă 5 min și apoi lasă să stea pe grătar metalic ca să se răcească complet.

3 Pentru a prepara spuma, amestecă căpșunele cu vanilia și zdrobește pentru a obține un piure. Pune pe foc cu zahărul, adaugă gelatina și amestecă pentru a se dizova. Lasă să se răcească.

4 Scurge apa din laptele de cocos și bate frișca rămasă , apoi combină cu piureul rece și toarnă deasupra blatului. Nivelează suprafața și dă la rece 4-6 ore sau peste noapte.

Îți recomandăm să încerci și aceste rețete de dulceață de căpșuni

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Libertatea
Retete
Baby
Doctorul Zilei
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar