Tort simplu din spumă de ciocolată
Niciodata nu te saturi de spuma de ciocolata, mai ales atunci când e atât de consistenta! Tortul acesta se prepară în 40 de minute, apoi mai trebuie doar să-l lași un pic la rece, până vin oaspeții.
* 8 porții * timp de preparare 40 de minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
6 oua, separate
175 g zahar tos, plus 2 linguri
250 g ciocolata amaruie 55% cacao, rupta bucați
6 linguri lichior de cafea sau de cacao
250 g unt nesarat, înmuiat
150 ml frișca lichida
Boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata pentru ornat
MOD DE PREPARARE
1 Leaga în jurul unui vas rotund pentru sufleu o bucata de hârtie de copt pusa în doua și fixeaza cu scotch ca sa fie ca un guler mai înalt.
2 Cu ajutorul telului electric, într-un vas la bain marie, bate galbenușurile cu zaharul pâna când crema se îngroașa. Ia vasul de pe foc și amesteca pâna când se racește.
3 Topește ciocolata cu alcoolul la bain marie și încorporeaza untul pâna la omogenizare. Lasa sa se raceasca.
4 Combina omogen crema de galbenușuri cu ciocolata. Într-un alt bol curat bate albușurile spuma, adauga 2 linguri zahar și bate pâna când spuma se întarește. Combina crema de ciocolata cu 2 linguri din albușurile spuma omogena și apoi încorporeaza delicat restul albușurilor.
5 Toarna spuma în vas și niveleaza suprafața. Da la rece cel puțin 3 ore, pâna când se întarește. Îndeparteaza gulerul de hârtie.
6 Bate frișca spuma și decoreaza cu aveline și boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata.