Tort simplu din spumă de ciocolată

Niciodata nu te saturi de spuma de ciocolata, mai ales atunci când e atât de consistenta! Tortul acesta se prepară în 40 de minute, apoi mai trebuie doar să-l lași un pic la rece, până vin oaspeții.

tort-spuma-cioco

* 8 porții * timp de preparare 40 de minute + timp de așteptare

INGREDIENTE

6 oua, separate

175 g zahar tos, plus 2 linguri

250 g ciocolata amaruie 55% cacao, rupta bucați

6 linguri lichior de cafea sau de cacao

250 g unt nesarat, înmuiat

150 ml frișca lichida

Boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata pentru ornat

MOD DE PREPARARE

1 Leaga în jurul unui vas rotund pentru sufleu o bucata de hârtie de copt pusa în doua și fixeaza cu scotch ca sa fie ca un guler mai înalt.

2 Cu ajutorul telului electric, într-un vas la bain marie, bate galbenușurile cu zaharul pâna când crema se îngroașa. Ia vasul de pe foc și amesteca pâna când se racește.

3 Topește ciocolata cu alcoolul la bain marie și încorporeaza untul pâna la omogenizare. Lasa sa se raceasca.

4 Combina omogen crema de galbenușuri cu ciocolata. Într-un alt bol curat bate albușurile spuma, adauga 2 linguri zahar și bate pâna când spuma se întarește. Combina crema de ciocolata cu 2 linguri din albușurile spuma omogena și apoi încorporeaza delicat restul albușurilor.

5 Toarna spuma în vas și niveleaza suprafața. Da la rece cel puțin 3 ore, pâna când se întarește. Îndeparteaza gulerul de hârtie.

6 Bate frișca spuma și decoreaza cu aveline și boabe de cafea în ciocolata sau ciocolata tocata.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar