12-14 porții gata în 2 ore 30 minute, 560-480 calorii per porție, 32-28 g grăsimi, 59-51 g carbohidrați
225 g făină integrală
35 g cacao, plus pentru ornat
1 linguriță bicarbonat
1 linguriță praf de copt
100 g ciocolată amăruie, tocată mărunt
185 ml cafea tare, fierbinte
200 g unt
225 g zahăr
2 ouă, bătute
Pentru ornat
225 ml frișcă lichidă
150 g cremă de brânză de vaci
¾ lingurițe esență de vanilie
4 linguri zahăr pudră, cernut
8 biscuiți Oreo, zdrobiți
10 Mini Oreo
Ornamente colorate
Ai nevoie de scobitori
1 Încinge cuptorul la semnul 3/170 C. Într-un bol cerne făina, cacaua, bicarbonatul și praful de copt. În alt bol pune ciocolata și toarnă deasupra cafeaua fierbinte; după ce ciocolata se topește, amestecă pentru omogenizare și apoi lasă deoparte.
2 Combină untul cu zahărul până când amestecul se deschide la culoare și devine cremos. Încorporează ouăle pe rând, adăugând în același timp câte
puțină făină. Încorporează restul de făină și apoi crema de ciocolată. Porționează în două forme de copt rotunde de 18 cm diametru, unse și tapetate cu hârtie de copt și dă la cuptor 50-55 min; lasă să se răcească.
3 Taie blaturile ca să fie suprafața dreaptă. Combină crema de brânză de vaci, esența de vanilie și zahărul pudră pentru a obține o cremă ce poate fi întinsă. Încorporează biscuiții zdrobiți. Așază blatul pe platoul de servit, unge cu crema din care trebuie să păstrezi deoparte puțină. Așază deasupra celălalt blat, cu fața tăiată în jos, presărată cu cacao.
4 Umple spațiul dintre blaturi cu crema păstrată deoparte și decorează cu ornamentele. Înainte de a servi ornează cu mini biscuiții înfipți în scobitori.