Tort de nuci cu cremă mascarpone
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2014/10/tort-nuci-1.jpg)
Găsim nuci pretutindeni toamna și ar trebui să ne bucurăm de bunătatea lor. Dacă te-ai săturat să le mănânci goale, atunci prepară un tort de nuci cu cremă de mascarpone!
foto tort de nuci via Shutterstock
INGREDIENTE
RECOMANDAREA NOASTRĂ:
Richard Chamberlain a murit. Celebrul actor din "Pasărea Spin" avea 90 de ani 300 g mieji de nuci
200 g zahăr
80 ml apă
1 linguriță esență de rom
3 pliculețe zahăr vanilat
7 ouă
Pentru glazură:
1 cutie cremă mascarpone
4 pliculețe zahăr vanilat
1 linguriță esență de vanilie
câțiva mieji de nucă întregi
MOD DE PREPARARE
- Toacă nuca mărunt, apoi toarn-o într-o oală potrivită cu apa și cu zahărul. Pune oala pe foc și amestecă până se topește tot zahărul, apoi lasă la răcit.
- Separă gălbenușurile de albușuri și bate-le pe primele cu zahărul vanilat și esența de rom. După ce s-a omogenizat bine compoziția, adaugă nucile. Dacă nu s-au răcit complet, amestecă încontinuu când le incorporezi.
- Bate albușurile spumă tare și incorporează-le cu grijă în restul de aluat. Toarnă aluatul într-o tavă cu inel detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
- Pentru crema mascarpone: Bate crema rece cu zahărul vanilat și cu esența de vanilie, până ce crema devine pufoasă. După ce s-a răcit blatul complet, întinde crema pe deasupra. Ornează cu mieji după plac.
foto tort de nuci via Shutterstock
Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Mai multe din Culinar