Tort de nuci cu cremă mascarpone

Găsim nuci pretutindeni toamna și ar trebui să ne bucurăm de bunătatea lor. Dacă te-ai săturat să le mănânci goale, atunci prepară un tort de nuci cu cremă de mascarpone!

tort-nuci-1

foto tort de nuci via Shutterstock

INGREDIENTE

300 g mieji de nuci

200 g zahăr

80 ml apă

1 linguriță esență de rom

3 pliculețe zahăr vanilat

7 ouă

Pentru glazură:

1 cutie cremă mascarpone

4 pliculețe zahăr vanilat

1 linguriță esență de vanilie

câțiva mieji de nucă întregi

MOD DE PREPARARE

  1. Toacă nuca mărunt, apoi toarn-o într-o oală potrivită cu apa și cu zahărul. Pune oala pe foc și amestecă până se topește tot zahărul, apoi lasă la răcit.
  2. Separă gălbenușurile de albușuri și bate-le pe primele cu zahărul vanilat și esența de rom. După ce s-a omogenizat bine compoziția, adaugă nucile. Dacă nu s-au răcit complet, amestecă încontinuu când le incorporezi.
  3. Bate albușurile spumă tare și incorporează-le cu grijă în restul de aluat. Toarnă aluatul într-o tavă cu inel detașabil, tapetată cu hârtie de copt. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 30-35 de minute.
  4. Pentru crema mascarpone: Bate crema rece cu zahărul vanilat și cu esența de vanilie, până ce crema devine pufoasă. După ce s-a răcit blatul complet, întinde crema pe deasupra. Ornează cu mieji după plac.

tort-nuci-2

foto tort de nuci via Shutterstock

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar