Antricot de vită la cuptor

Poți servi direct din tava în care ai preparat antricotul de vită sau pe platou – tu alegi! Iată cum îl poți prepara în stil mexican:

antricot-mexican

  • 6 porții • Gata în 2-3 ore + timp de marinat * 351 calorii per porție • 16 g grasimi

INGREDIENTE

■ 1 kg antricot de vita sau mușchi de vita

■ 25 g boia iute

■ 3 linguri ulei de masline

■ 2 linguri sirop de agave sau de miere

■ 2 eșalote, tocate

■ 2 caței de usturoi, zdrobit

■ 2 lingurițe coriandru macinat

■ 2 lingurițe chimen macinat

■ 2 buc ardei iute, tocat

■ 400 g sos gros de roșii – pasat

■ 150 ml vin roșu

■ 1 lingura oțet de vin roșu

■ 500 ml supa limpede de vita

■ 1 lingurița zahar

■ 2 linguri oregano uscat

■ Zeama de la 1 portocala

■ Ceapa roșie, avocado și roșie pentru ornat și servit

MOD DE PREPARARE

1 Unge carnea cu siropul sau mierea și presara ardeiul iute. Lasa la rece 2 ore.

2 Într-un vas încinge 1 lingura ulei și rumenește carnea uniform, scoate din vas și lasa deoparte. Adauga în vas uleiul ramas și rumenește eșalotele, usturoiul, condimentele și ardeiul iute.

3 Pune din nou carnea în vas și ingredientele ramase și acopera vasul. Fierbe înabușit 2-4 ore la foc mic.

4 Scoate carnea din vas și scade sosul pâna devine siropos. Taie carnea și servește cu sos și legumele taiate.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Bucataria Internationala