Poți servi direct din tava în care ai preparat antricotul de vită sau pe platou – tu alegi! Iată cum îl poți prepara în stil mexican:
INGREDIENTE
■ 1 kg antricot de vita sau mușchi de vita
■ 25 g boia iute
■ 3 linguri ulei de masline
■ 2 linguri sirop de agave sau de miere
■ 2 eșalote, tocate
■ 2 caței de usturoi, zdrobit
■ 2 lingurițe coriandru macinat
■ 2 lingurițe chimen macinat
■ 2 buc ardei iute, tocat
■ 400 g sos gros de roșii – pasat
■ 150 ml vin roșu
■ 1 lingura oțet de vin roșu
■ 500 ml supa limpede de vita
■ 1 lingurița zahar
■ 2 linguri oregano uscat
■ Zeama de la 1 portocala
■ Ceapa roșie, avocado și roșie pentru ornat și servit
MOD DE PREPARARE
1 Unge carnea cu siropul sau mierea și presara ardeiul iute. Lasa la rece 2 ore.
2 Într-un vas încinge 1 lingura ulei și rumenește carnea uniform, scoate din vas și lasa deoparte. Adauga în vas uleiul ramas și rumenește eșalotele, usturoiul, condimentele și ardeiul iute.
3 Pune din nou carnea în vas și ingredientele ramase și acopera vasul. Fierbe înabușit 2-4 ore la foc mic.
4 Scoate carnea din vas și scade sosul pâna devine siropos. Taie carnea și servește cu sos și legumele taiate.