Tort de ciocolată cu cremă de brânză
Vezi aici cum se face un tort delicios, cu puțin efort. Blatul din ciocolată te îmbie la mai mult, în timp ce vișinele acrișoare și crema de brânză îți îmbată papilele gustative.
* 6-8 porții * timp de preparare 60 de minute
INGREDIENTE
Pentru blat:
4 ouă
100 g unt
130 g ciocolată neagră
1 lingură cacao
200 g făină
100 g zahăr
1 linguriță praf de copt
Pentru crema de brânză:
250 g mascarpone (o cutie medie)
200 g zahăr vanilat
Pentru ornat:
½ borcan gem de vișine
Vișine proaspete
MOD DE PREPARARE
1. Topește ciocolata neagră cu untul. După ce s-au topit complet, toarnă peste zahăr, pe care îl incorporezi cu ajutorul unui tel. Adaugă apoi și ouăle și bate până ce amestecul devine omogen. Abia apoi poți începe să incorporezi cantitatea de făină, praful de copt, cacaoa și sarea.
2. Toarnă aluatul într-o tavă rotundă, preferabil cu inel detașabil, și dă tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade – înainte să scoți blatul, testează și cu scobitoarea. După ce s-a copt, scoate-l și lasă-l la răcit.
3. Între timp poți pregăti crema de branză pentru tort: cu o lingură de lemn, incorporează puțin câte puțin în crema mascarpone rece (de la frigider). Vei vedea că se înmoaie pe măsură ce amesteci. După ai terminat tot zahărul, o poți pune din nou la frigider, cât să se răcească și blatul complet.
4. Taie blatul în două părți egale, apoi peste prima bucată pune un strat subțire de gem de vișine – poate fi mai zemos, ca să și însiropeze blatul – apoi un strat gros de cremă mascarpone – o poți pune pe toată. Apoi lipește a doua bucată de blat.
5. Ornează cu gem de vișine și cu vișine, iar tortul este gata.
Pofta bună!