Kataif turcesc cu nuci și fistic

Kataif cum numai la renumitele cofetării turcești mai găsești. Vezi cum poți face acest deliciu cu nuci!

thinkstock-kataif

* 4-6 porții * timp de preparare 50 de minute

INGREDIENTE

300 g unt

500 g tăieței subțiri, proaspeți (de preferat sunt cei speciali pentru kataif – se pot găsi in magazinele cu produse turcești)

150 g nuci

150 g fistic

Pentru sirop:

700 g zahăr

1 litru apă

½ lămâie stoarsă

MOD DE PREPARARE

1. Cel mai bine este să începi cu siropul, pentru că acesta ar trebui să se și răcească până este prăjitura gata. Așadar, pui apa cu zahărul la fiert și o lași pe foc până se topește zahărul complet, apoi până ce siropul începe să se îngroașe. După ce oprești focul, toarnă și sucul jumătății de lămâi, amestecând încontinuu.

2. Într-o tavă mare, așază tăiețeii uniform. Topește untul, apoi repartizează-l în mod egal peste tăieței, pe tot. Atenție, untul topit nu va acoperi în întregime toți tăiețeii!

3. Scoate din tavă jumătate din cantitatea de tăieței – de deasupra – apoi presară nucile și fisticul uniform. Acoperă-le cu tăiețeii dați la o parte și presează-i cu palmele. Pune tava la cuptor, la 200 de grade Celsius și las-o la copt până ce tăiețeii de deasupra se rumenesc frumos.

4. Imediat după ce scoți tava din cuptor, poți începe să torni pe deasupra siropul răcit, cu ajutorul unui polonic. Lasă apoi tăiețeii să absoarbă tot siropul, apoi poți începe să tai felii. Sepoate mânca fie cald, fie după ce s-a răcit. E delicios!

Poftă bună!

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
ELLE
Publicitate
Unica.ro
VIVA!
substantial.ro
Retete
Baby
CSID
Kudika
Descopera.ro
Life.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar