Tort de ciocolată
10 porţii gata în 40 minute + timp de răcit, 690 calorii per porţie, 45 g grăsimi, 62 g carbohidraţi
Ingrediente necesare preparării tortului de ciocolată
250 g unt
225 g zahăr tos
4 ouă, bătute
225 g făină fără gluten cu factor de creștere
25 g cacao
1 avocado, zdrobit
Pentru umplutură
150 g unt
4 linguri zahăr pudră
2 linguri cacao
2 linguri gem de zmeură
Pentru ganaș
200 g ciocolată amăruie
200 ml frișcă lichidă
Cum prepari tortul de ciocolată
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Combină cu ajutorul telului electric untul cu zahărul, până când amestecul devine cremos și se deschide la culoare și apoi adaugă treptat ouăle. Cerne făina și cacaua și încorporează cu mișcări delicate. Încorporează avocado și împarte compoziția în 2×20 cm tăvi rotunde.
2 Dă la cuptor 20-25 minute. Lasă să se răcorească în tăvi și apoi așază pe grătar metalic pentru a se răci complet.
3 Pentru a prepara umplutura, combină untul, zahărul pudră și cacaua.
Pentru ganaș, topește ciocolata și frișca la bain marie. Amestecă pentru omogenizare și lasă să se răcească.
4 Unge foile de blat cu gem de zmeură și apoi cu cremă de cacao. Așază foile una peste alta și îmbracă tortul cu ganaș; ornează după preferință cu ornamente comestibile.
Iată și alte rețete de tort de ciocolată pe care le poți încerca
Sursa foto: thinkstock.com