Tort cuib

tort cuib

14 porții gata în 45 minute

Ingrediente necesare preparării tortului

175 g unt, înmuiat

175 g zahăr tos

2 ouă

1 linguriță esență de vanilie

175 g făină cu factor de creștere

50 g cacao

1-2 linguri lapte

Pentru crema de unt

150 g unt, înmuiat

225 g zahăr pudră

50 g cacao

1 lingura esență de vanilie

2 linguri lapte

Pentru cuib

150 g ciocolată amăruie, tocată

1 lingura miere

75 g sticksuri

90 g mini ouă de ciocolată colorate

Mici păsări din plastic pentru ornat

Cum prepari tortul cuib

1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C și tapetează două forme rotunde de blat.

2 Combină untul, zahărul, ouăle și laptele pentru a obține o compoziție omogenă. Porționează în forme și dă la cuptor 25 min.

3 Prepară glazura, combină untul cu zahărul pudră, cacaua, vanilia și laptele, până când crema se omogenizează,.

4 Topește ciocolata și mierea într-un vas pe foc la bain marie. Adaugă sticsurile și amestecă și toarnă pe folie de aluminiu, modelează rotund ca un cuib și dă la rece.

5 Decupează din centrul unui blat un disc de 6 cm și îndepărtează-l. Așază celălalt blat pe platou și unge-l cu 1/3 din crema de unt. Așază deasupra blatul decupat și unge cu crema rămasă. Așază deasupra cuibul și umple-l cu mini ouă, ornează cu păsările și servește.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar