Tort cuib
14 porții gata în 45 minute
Ingrediente necesare preparării tortului
175 g unt, înmuiat
175 g zahăr tos
2 ouă
1 linguriță esență de vanilie
175 g făină cu factor de creștere
50 g cacao
1-2 linguri lapte
Pentru crema de unt
150 g unt, înmuiat
225 g zahăr pudră
50 g cacao
1 lingura esență de vanilie
2 linguri lapte
Pentru cuib
150 g ciocolată amăruie, tocată
1 lingura miere
75 g sticksuri
90 g mini ouă de ciocolată colorate
Mici păsări din plastic pentru ornat
Cum prepari tortul cuib
1 Încinge cuptorul la semnul 5/190°C și tapetează două forme rotunde de blat.
2 Combină untul, zahărul, ouăle și laptele pentru a obține o compoziție omogenă. Porționează în forme și dă la cuptor 25 min.
3 Prepară glazura, combină untul cu zahărul pudră, cacaua, vanilia și laptele, până când crema se omogenizează,.
4 Topește ciocolata și mierea într-un vas pe foc la bain marie. Adaugă sticsurile și amestecă și toarnă pe folie de aluminiu, modelează rotund ca un cuib și dă la rece.
5 Decupează din centrul unui blat un disc de 6 cm și îndepărtează-l. Așază celălalt blat pe platou și unge-l cu 1/3 din crema de unt. Așază deasupra blatul decupat și unge cu crema rămasă. Așază deasupra cuibul și umple-l cu mini ouă, ornează cu păsările și servește.