Tort cu miere și fistic
Straturi-straturi absolut delicioase, de nu te mai saturi! Daca nu ai prea mult timp la dispoziție, înlocuiește blatul cu biscuiți cu unt de cumparat. Cum faci cel mai bun tort cu miere și fistic:
- 12 porții • Gata în 30 min + timp de racit • 556 calorii per porție • 35 g grasimi
INGREDIENTE
■ 2 oua mari, batute
■ 225 g zahar tos
■ 60 g unt
■ 6 linguri miere poliflora
■ 2 lingurițe bicarbonat
■ 450 g faina integrala, plus pentru presarat
■ 600 ml frișca lichida
■ 50 g fistic
MOD DE PREPARARE
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Tapeteaza cu faina doua tavi de copt și deseneaza 5×20 cm cercuri.
2 Într-un bol mic combina ouale cu zaharul.
3 Într-un vas mare pe foc topește untul la temperatura minima și apoi adauga 2 linguri miere, ouale, zaharul și bicarbonatul. Amesteca pâna când compoziția devine omogena. Ia vasul de pe foc și adauga faina.
4 Împarte aluatul în 5 și formeaza tot atâtea mingi. Pe suprafața de lucru presarata cu faina, întinde aluaturile în foaie groasa de 3 mm. Așaza foile pe tavi și da la cuptor 7-8 min, pâna când devin aurii. Lasa sa se raceasca.
5 Pentru a prepara umplutura bate frișca spuma și adauga mierea ramasa. Marunțește fisticul în tocatorul electric pâna devine ca pesmetul.
6 Dupa ce folie s-au racit asamblaza tortul și presara pe fiecare foaie unsa cu frișca 1 lingura de fistic. Unge marginile cu frișca și presara fistic și da la rece minimum 6 ore înainte de a servi. Înainte de a taia și servi, stropește cu miere și presara fistic.