Prăjitura aceasta de mere se face foarte rapid – însă secretul este s-o pregătești cu o zi înainte s-o servești, ca să arate excelent. Cum faci prăjitura cu mere, fără coacere:
foto prăjitură fără coacere Shutterstock
* 4 porții * timp de preparare 15 minute + timp de așteptare
INGREDIENTE
2 plicuri de budincă de vanilie
Laptele necesar pentru budincă
230 ml frișcă lichidă, bătută spumă
1 praf de nucșoară
2-3 pachete de biscuiți cu scorțișoară (sfărâmați)
600 g pulpă de mere din compot
MOD DE PREPARARE
1. Într-un castron încăpător amestecă praful de budincă, laptele și frișca bătută spumă, alături de nucșoară.
2. Într-o tavă cu inel detașabil, întinde un strat gros de biscuiți sfărâmați, apoi peste întinde un strat subțire de budincă. Pe deasupra toarnă alt strat de biscuiți sfărâmați și peste ei merele mărunțite. Urmează alt strat de biscuiți, apoi alt strat de cremă, iar la final întinde ce a mai rămas din cremă. Poți orna cu fulgi de ciocolată. Dă tava la frigider și servește a doua zi.
3. Poți face același amestec și în pahare transparente (de whiskey), ca desertul să fie mai aspectuos.
Poftă bună!
Încearcă și una din rețetele de prajitura cu mere de aici