Tort cu cremă de ciocolată și vișine

Nu ți-e dor de un tort cu gustul copilăriei? Ce zici de un tort cu cremă de ciocolată și vișine? Cu blatul făcut ca odinioară și cu crema delicioasă pe care să o întinzi chiar tu din belșug?

Tort cu cremă de ciocolată și vișine

Ingrediente blat:
(tava 18 / 20cm)
 150 g zahăr
 130 ml lapte bătut
 80 ml lapte
 60 ml ulei
 140 g făină
 50 g cacao
 2 ouă
 1 praf de copt
 5 g bicarbonat de sodiu
Ingrediente cremă:
 2 ouă
 500 ml lapte
 125 g zahăr
 o lingură esență de vanilie
 50 g amidon
 2 linguri cacao
 150 g unt la temperatura camerei
 200 g vișine congelate
Ingrediente glazurĂ:
 60 g ciocolată
 30 ml smântână

MOD DE PREPARARE

Este blatul pe care îl fac tot timpul la torturi pentru că se pregătește ușor și este minunat la gust. Punem zahărul și ouăle într-un bol și le spumăm cu mixerul 3-4 minute. Separat amestecăm lichidele: uleiul, laptele bătut și laptele și le încorporăm peste ouă. Amestecăm solidele, adică făina și cacaua cernută, bicarbonatul și praful de copt, un praf de sare și le mixăm în compoziție. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Adăugăm compoziția și o băgăm la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Facem testul scobitorii și dacă e curată, înseamnă că blatul e gata. Așteptăm să se răcească înainte de a-l tăia în trei. Păstrăm capacul de deasupra ca să decorăm tortul. Pentru cremă batem ouăle cu zahărul 2 minute. Adăugăm amidonul, esența de vanilie și laptele. Punem compoziția într-o crăticioară și amestecăm până se întărește crema. O punem la răcit acoperită cu o folie alimentară. Spumăm untul 2 minute, adăugăm cacaua și încorporăm și crema de vanilie răcită. Crema finală este gata.
Trecem la montat. Însiropăm blatul cu ce dorim, eu am ales un sirop de coacăze pe care îl aveam deja în casă. Adăugăm un strat de cremă, vișine și repetăm până la ultimul blat. La final acoperim tortul cu cremă. Fărâmițăm capacul blatului și decorăm pe laterale. Facem o glazură (opțional) din puțină ciocolată topită cu smântână. Decorăm cu fructe de pădure.

Rețetă realizată de:

Cristina Andrei, INSTAGRAM: cristina.andrei
Iubitoare de deserturi și mâncăruri cu suflet care aduc magie în farfurie

Foto: 123rf

Citeste și:

Desertul momentului: spuma de cafea

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar