Tort cu cremă de ciocolată și vișine
Nu ți-e dor de un tort cu gustul copilăriei? Ce zici de un tort cu cremă de ciocolată și vișine? Cu blatul făcut ca odinioară și cu crema delicioasă pe care să o întinzi chiar tu din belșug?
Tort cu cremă de ciocolată și vișine
Ingrediente blat:
(tava 18 / 20cm)
150 g zahăr
130 ml lapte bătut
80 ml lapte
60 ml ulei
140 g făină
50 g cacao
2 ouă
1 praf de copt
5 g bicarbonat de sodiu
Ingrediente cremă:
2 ouă
500 ml lapte
125 g zahăr
o lingură esență de vanilie
50 g amidon
2 linguri cacao
150 g unt la temperatura camerei
200 g vișine congelate
Ingrediente glazurĂ:
60 g ciocolată
30 ml smântână
MOD DE PREPARARE
Este blatul pe care îl fac tot timpul la torturi pentru că se pregătește ușor și este minunat la gust. Punem zahărul și ouăle într-un bol și le spumăm cu mixerul 3-4 minute. Separat amestecăm lichidele: uleiul, laptele bătut și laptele și le încorporăm peste ouă. Amestecăm solidele, adică făina și cacaua cernută, bicarbonatul și praful de copt, un praf de sare și le mixăm în compoziție. Ungem tava cu unt și o tapetăm cu hârtie de copt. Adăugăm compoziția și o băgăm la cuptor la 180 de grade pentru 30-40 de minute. Facem testul scobitorii și dacă e curată, înseamnă că blatul e gata. Așteptăm să se răcească înainte de a-l tăia în trei. Păstrăm capacul de deasupra ca să decorăm tortul. Pentru cremă batem ouăle cu zahărul 2 minute. Adăugăm amidonul, esența de vanilie și laptele. Punem compoziția într-o crăticioară și amestecăm până se întărește crema. O punem la răcit acoperită cu o folie alimentară. Spumăm untul 2 minute, adăugăm cacaua și încorporăm și crema de vanilie răcită. Crema finală este gata.
Trecem la montat. Însiropăm blatul cu ce dorim, eu am ales un sirop de coacăze pe care îl aveam deja în casă. Adăugăm un strat de cremă, vișine și repetăm până la ultimul blat. La final acoperim tortul cu cremă. Fărâmițăm capacul blatului și decorăm pe laterale. Facem o glazură (opțional) din puțină ciocolată topită cu smântână. Decorăm cu fructe de pădure.
Rețetă realizată de:
Cristina Andrei, INSTAGRAM: cristina.andrei
Iubitoare de deserturi și mâncăruri cu suflet care aduc magie în farfurie
Foto: 123rf
Citeste și:
Desertul momentului: spuma de cafea