Desertul momentului: spuma de cafea
Spuma de cafea este cel mai căutat și fotografiat desert pe rețelele de socializare. Desertul răcoros și energizant este pe placul tuturor adulților, zahărul se adaugă doar la nevoie, iar savoarea finală este unică și de neînlocuit…
Spuma de cafea: ingrediente
Ai nevoie de doar câteva îngrediente: cafea, frișcă și, la alegere, zahăr pudră. Acest desert este ideal pentru diminețile dificile când te trezești anevoios și când se anunță o zi grea cu multe activități. Un plus de energie este tot ce ai nevoie!
Ai nevoie de:
- 200 ml de cafea rece neîndulcită
- 200 ml frișcă lichidă proaspătă
- 35-40 g zahăr pudră
- fructe de pădure/fulgi de mogdale/frunze de mentă
Iată cât de ușor se prepară spuma de cafea:
Pentru început trebuie să avem pregătită deja cafeaua neîndulcită, rece, în care adăugăm zahărul pudră, după gust.
Batem frișca lichidă până când devine tare și apoi turnăm amestecul de cafea puțin câte puțin, continuând să amestecăm preparatul cu mixerul electric. Amestecul catifelat se adaugă la frigider și se ține câteva ore. Este de preferat ca acest mousse să fie preparat seara pentru a fi savurat dimineața.
Se poate orna cu fructe de pădure, frunze de mentă sau fulgi de migdale.
Foto: 123rf
Citeste și:
Aluat pentru pizza din două ingrediente