Tiramisu cu căpșuni. Rețeta unei delicioase prăjituri de vară

Tiramisu este unul dintre deserturile preferate ale multora dintre noi, însă nu toată lumea iubește cafeaua. Această rețetă înlocuiește siropul de cafea cu un milkshake de căpșuni făcut în casă, iar pișcoturile se înmoaie acolo, dând prăjiturii un nou aspect.

Acest tiramisu cu căpșuni preia toate mișcările clasice ale desertului tradițional cu aromă de espresso și îi dă o tentă estivală. Pregătește acest desert la următorul grătar de vară și cu siguranță va fi atracția petrecerii. Această rețetă ar putea funcționa cu orice fruct de vară, nu doar cu căpșuni, scrie Today.

Rețetă tiramisu cu căpșuni

Ingrediente:

Milkshake căpșuni:

2 căni de căpșuni, tăiate felii (aproximativ 250 grame)
130 grame de apă
65 grame de zahăr alb granulat
250 ml de lapte

Mod de preparare:

  • Se pregătesc și se curăță căpșunile.
  • Într-o cratiță medie, preparați un sirop simplu adăugând apă și zahăr. Se fierbe doar atât cât să se dizolve zahărul.
  • Se adaugă căpșunile și laptele și se lasă la foc mic timp de 15 minute
  • Se ia întreaga compoziție de pe foc, se strecoară și se pune într-un alt vas.

Tiramisu:

  • 400 grame de căpșuni
  • 1 lămâie, curățată de coajă și secționată
  • 7-10 lingurițe de zahăr (aproximativ 50 grame)
  • 3 gălbenușuri de ou
  • 230 grame mascarpone
  • 130 grame smântână grasă
  • zahăr pudră
  • milkshake căpșuni
  • pișcoturi

Mod de preparare:

Se taie căpșunile în felii subțiri. Se pun într-un bol mic, se adaugă jumătate din sucul de lămâie și 2 lingurițe de zahăr. Se amestecă pentru a se combina și se lasă deoparte la macerat.

Se amestecă gălbenușurile de ou și 1/4 de cană de zahăr într-un bol metalic mediu. Folosind un mixer electric, se mixează până când devin galben foarte pal și își triplează volumul. Dacă te îngrijorează consumul de ouă crude: pune castronul deasupra unui bain-marie și bate constant timp de 5 minute.

Ia de pe foc și încorporează mascarpone în amestecul cald de ouă până se combină.

Pune restul de suc de lămâie și coaja de lămâie și dă întregul amestec deoparte.

Toarnă smântâna și zahărul pudră într-un castron mare și amestecă.

Pune cu grijă amestecul de mascarpone în smântâna bătută și încorporează-l pentru a se combina.

Pune milkshake-ul de căpșuni aproape de o tavă de copt de 28.5 x 22 cm

Repede înmoaie pișcoturile în milkshake-ul de căpșuni și așază-le cu partea rotunjită în sus în vasul de copt pentru a crea un strat uniform.

Pune jumătate din cantitatea de felii de căpșuni peste pișcoturi într-un strat uniform.

Adaugă un pic peste jumătate din cantitatea de mascarpone peste căpșuni.

Continuați cu următorul strat de pișcoturi înmuiate în milshake, restul de căpșuni și mascarpone.

După gust se adaugă zahăr pudră sau alte flori comestibile deasupra.

Poooooftă bună!

Foto: 123RF

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Urmărește-ne pe Google News
Recomandari
substantial.ro
Publicitate
CSID
Kudika
Descopera.ro
Unica.ro
Retete
Baby
Life.ro
Doctorul Zilei
VIVA!
ELLE
Diva Hair
Sfatul medicului
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar