Ramona Bădescu face cel mai bun TIRAMISU. În exclusivitate, ne-a oferit rețeta ei secretă
Care este secretul vedetei pentru cel mai bun tiramisu!
Rețeta mea de tiramisu este foarte apreciată de prieteni. Iată cum se face:
-
un pachet pișcoturi Pavesini
-
500 grame mascarpone
-
6 ouă cu gălbenușuri foarte galbene – din care folosesc doar gălbenușurile – albușurile le pun dimineața la o omletă doar cu albușuri și mix de semințe
- 250 grame de smântână de frișcă, pun și zahăr, dar 50 de grame, pentru că nu îmi place foarte dulce
Ramona Bădescu face cel mai bun TIRAMISU. În exclusivitate, ne-a oferit rețeta ei secretă
Bat foarte bine gălbenușurile cu zaharul, pun un vârf de sare în ele, apoi le bat cu mixerul foarte bine până când devin cremoase. Adaug mascarpone peste ele, pe care îl scot din timp din frigider, cu o oră înainte și apoi montez și frișca și nu o pun chiar pe toată, depinde de gust, de mărimea pe care o au ouale, apoi mai pun după ochi și după gust.
Secretul meu, care câștigă papilele gustative ale tuturor, este că eu nu fac siropul în care înmoi pișcoturile din cafea, ci cu ness, și anume pun într-un vas 300 ml de apă cu 4 lingurițe de nesscafe, le pun la microunde puțin până se topește nesul, câteva secunde, și apoi mai pun pe deasupra Sanmarzano o băutură italienească, pentru a da aromă, seamană cu romul nostru dar e mai deosebit. În acest sirop înmoi pișcoturile foarte repede, le trec prin acest amestec, le pun într-un vas în care așez un rând de pișcoturi, un rând de cremă și peste ultimul strat de cremă pun un praf de ness.
Un mic bonus: Rețeta de salată mixtă cu ruccola!
Sunt adepta salatelor de obicei, îmi place salata de vinete, salata de boeuf de acasă, făcuta de mama… Aici, în Italia, sunt mai practică și prefer salatele care se pregătesc repede, cu ce ai prin frigider. De exemplu, chiar zilele trecute mi-am pregătit o salată mixtă cu ruccola. Nu pun roșii pentru că de multe ori mă deranjează coaja roșiilor, sunt acide, pun semințe de cânepă, un mix de multe semințe prăjite, de floarea soarelui, în, dovleac, lăptuci, ridichii, și mai adaug castraveți, avocado. Apoi fac un sos cu puțină sare, lămâie, ulei de măsline extravirgin și oțet din rodii pe care îl așez, ca dressing, peste salată. E delicios! Vă pup!
Foto: Arhiva Personală
Citeste și:
REȚETA celui mai pufos pandișpan cu căpșuni