Secretele culinare orientale care pot adăuga un pic de savoare preparatelor tale
:contrast(8):quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2018/11/Prima-apă-în-care-fierb-fasolea-sau-carnea-se-aruncă-sau-nu.jpg)
Bucătăria din Orientul Mijlociu este renumită pentru culorile și aromele sale vii. De asemenea, este renumită pentru trucurile sale de gătit neobișnuite, care nu necesită ingrediente sau condimente exotice și care pot fi preluate rapid, chiar și de către începători. Iată câteva dintre secretele culinare orientale.
Lămâi murate. De multe ori folosim lămâile doar ca adaos la ceașca noastră de ceai. Dar tradițiile culinare din Orientul Mijlociu sugerează folosirea acestui fruct în multe alte moduri. De exemplu, sucul proaspăt de lămâie se adaugă la carne, supe și aperitive. De asemenea, se folosesc lămâi murate, mai ales în bucătăriile marocană și persană. Pentru a conserva lămâia, aceasta este ambalată în sare și suc de lămâie și depozitată timp de cel puțin o lună.
Decojirea vinetelor. De obicei, vinetele tinere nu se decojesc înainte de a fi gătite, dar vinetele mai mari sau mai bătrâne trebuie decojite, deoarece coaja lor devine amară. Dar dacă nu lași pielea pe legume, acestea se vor transforma în terci. Acesta este motivul pentru care unele rețete din Orientul Mijlociu recomandă decojirea unei vinete în „dungi de zebră”. După aceea, aceasta poate fi tăiată în cercuri, cuburi sau umplută, scrie Bright Side.
Salată în supe. Avem tendința de a adăuga crutoane sau ierburi în supe, dar bucătarii din Orientul Mijlociu recomandă să nu te limitezi doar la aceste ingrediente. Poți adăuga, de asemenea, măsline, salată verde sau tăiței prăjiți. Cu toate acestea, nu uita că acest truc este bun doar pentru supele piure.
Cafea încălzită de două ori plus condimente. Cafeaua, care l-ar mulțumi chiar și pe cel mai pretențios sultan, este preparată în mod unic în Orientul Mijlociu. Mai întâi, cafeaua fin măcinată și condimentele sunt amestecate cu apă și încălzite, apoi răcite și reîncălzite. Este necesar să te asiguri că temperatura de încălzire este suficient de scăzută. Acesta este motivul pentru care cafeaua turcească este preparată pe nisip sau pe cărbuni. Ca rezultat, vei obține o băutură robustă, aromată și decadentă. În mod tradițional, cafeaua turcească este servită cu dulciuri – Turkish delight sau baklava.
Iaurt pentru supe. În bucătăria din Orientul Mijlociu, se folosește iaurtul nu numai în mâncărurile reci, ci și în cele calde. De exemplu, în Turcia, iaurtul este un ingredient obișnuit folosit în supe, cum ar fi Yayla çorbası, care se prepară din iaurt, ouă și orez cu mentă. Variante ale acestei supe pot fi găsite în tot Orientul Mijlociu. Principalul lucru atunci când se prepară acest fel de mâncare este să nu o fierbi. În caz contrar, iaurtul se va închega.
Pentru ca iaurtul să fie mai rezistent la coagulare, se strecoară și se elimină cea mai mare parte a zerului. În plus, iaurtul strecurat are mai puțin zahăr și mai multe proteine decât iaurtul obișnuit. De asemenea, acesta devine mai gros fără agenți de îngroșare artificiali. Pentru a face acest iaurt acasă, poți strecura iaurtul obișnuit pe care l-ai cumpărat de la supermarket printr-o pânză de mestecat.
Se înmoaie orezul înainte de a-l găti. Potrivit cărților de bucate din Orientul Mijlociu, orezul trebuie clătit și înmuiat în apă înainte de a fi gătit pentru a fi mai pufos. Acest truc nu este necesar pentru majoritatea soiurilor de orez cu bob lung, dar funcționează bine pentru tipuri de orez precum Basmati. Înmuierea orezului timp de 2 ore în apă rece face boabele mai puțin lipicioase și îmbunătățește aroma.
Ouă prăjite delicioase. Un mic dejun turcesc tradițional constă, de obicei, în multe antreuri reci și o porție de ouă prăjite. Ouăle prăjite sunt servite într-o tigaie specială de cupru. Și acest lucru se face cu un motiv, deoarece cuprul are o conductivitate termică ridicată. În timp ce tigăile cu pereți groși sunt cele mai bune pentru a rumeni carnea, tigăile cu pereți subțiri sunt ideale pentru a găti ouă.
Oregano, cimbru și măghiran. Ierburile aromatice, pe care mulți oameni le asociază cu ceaiul liniștitor, sunt folosite de bucătarii din Orientul Mijlociu în felurile principale, inclusiv în carne. Oregano, cimbrul și măghiranul sunt înrudite cu planta, za’atar, ingredientul principal al faimosului condiment cu același nume, care exista chiar înainte de istoria scrisă.
Acesta este făcut din ierburi uscate amestecate cu semințe de susan, sumac (care poate fi înlocuit cu lămâie), sare și alte condimente. Pentru locuitorii din Orientul Mijlociu, za’atar este aproape la fel de important ca sarea sau piperul. Za’atar se consumă de obicei cu pâine plată.
Scorțișoara. Scorțișoara este unul dintre cele mai populare condimente din lume. Datorită aromei sale dulci, se potrivește cu multe deserturi. Bineînțeles, acest condiment este o parte esențială și în bucătăria din Orientul Mijlociu. Dar bucătarii locali îl adaugă la mâncăruri din carne, cereale și gustări. Rețeta siriană de spaghete include scorțișoară și sos de roșii.
Carne gătită în oală de lut. Kebabul în ceramică este un fel de mâncare tradițională din regiunea turcească Cappadocia, care a fost întotdeauna renumită pentru ceramica sa. Pottery kebab este gătit din carne de miel, vită sau pui cu legume într-un tandoor sau cuptor de lut.
Oala este sigilată, iar carnea este lăsată să fiarbă în sucul ei timp de câteva ore. În timpul gătitului, se face o mică gaură în capac, creând un efect de oală sub presiune. Când felul de mâncare este gata, oala fierbinte este dusă la masă și spartă cu un ciocan special.
Fasolea în bicarbonat de sodiu, fără sare înainte de a fi gătită. Leguminoasele sunt un ingredient popular în bucătăria din Orientul Mijlociu, iar tocănița de fasole fava este un mic dejun tipic în Egipt, Liban, Siria, Iordania și alte țări din Orientul Mijlociu. Nu este de mirare că oamenii de acolo cunosc diverse trucuri pentru a găti fasolea. De exemplu, ei recomandă să le înmoaie în apă amestecată cu bicarbonat de sodiu, dar să clătească fasolea după aceea. Dacă adăugați bicarbonat de sodiu în timpul gătitului, fasolea se va găti și ea mai repede, dar s-ar putea să te trezești cu spumă și un gust de săpun.
Celălalt truc sugerează să sărezi fasolea doar atunci când este gata, nu mai devreme.
Pofta mare 🙂
A apărut ediția de mai a revistei Avantaje. Luna aceasta v-am pregătit materiale interesante, numai bune de savurat dimineața la cafea… În primăvara lui 2023 Avantaje îți este cel mai bun aliat pentru inspirație, informație și entuziasm. Afli lucruri noi sau poate deja știute dar noi te ajutăm să le certifici și să le structurezi.
Iată o mică parte din cuprinsul ediției:
- Acidul hialuronic este o super-moleculă pe care o avem cu toții în organism. Ce face acidul hialuronic? Îți spunem noi: are super-puteri: este capabil să amâne procesul de îmbătrânire cutanată.
- Există superstiții care ne pot schimba viața? Prinși în vârtejul clocotitor al vieții moderne, ignorăm deseori, zeci și zeci de „reguli' ale binelui și răului, un fel de legi nescrise, transmise de secole, din generație în generație și după care se conduce lumea misterioasă a semnelor ascunse.
- Poveși urâte de pe TINDER: Iată câteva povești, cât se poate de adevărate, cu protagoniști care au avut curajul să se destăinuie despre dezastrul care se poate ascunde în spatele unor întâlniri „match by Tinder'.
- Ai colegi dificili? Există conflicte la serviciu? Iată cum trebuie să te comporți: micile neînțelegeri sau conflictele pe care le ai la serviciu îți pot face viața un chin. Nu le lăsa să-ți afecteze randamentul și eficiența, ci găsește modalități prin care defectele colegilor să-ți fie utile ție.
- Cum se face un shooting de copertă? Fără cei patru pioni importanți, niciun shooting nu e relevant. Tiberiu Arsene, Cristian Buca, Mirela Macovei și Alexandra Calafeteanu sunt departe de a fi simpli pioni într-un proiect de imagine: ei sunt adevărații alchimiști care transformă obișnuitul în remarcabil.
https://magazines.ringier.ro/brands/avantaje/