Tartă cu rubarbă și cremă de ghimbir

tarta cu rubarbura si crema de ghimbir

10 porții gata în 1 oră și 30 minute, 558 calorii per porție, 42 g grăsimi, 34 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

500 g rubarbă, tăiată bucăți

Zeama și coaja rasă de la 1 portocală

320 g foitaj

150 g unt

150 g zahăr

2 ouă

225 g migdale măcinate

½ linguriță ghimbir măcinat

25 g fulgi de migdale

2 linguri sirop de ghimbir

8 linguri frișcă lichidă

2 linguri ghimbir răzuit

1 lingură zahăr pudră

Cum prepari tarta cu rubarbă și cremă de ghimbir

1 Într-un vas pe foc fierbe rubarba cu zeama și coaja de portocală, până când se înmoaie; lasă deoparte.

2 Întinde aluatul în foaie și așază-l în forma de copt cu marginile ondulate. Încinge cuptorul la semnul 7/220˚C. Coace aluatul „orb“ 12-15 min și apoi dă din nou la cuptor 3-4 min. Micșorează flacăra la semnul 5/190˚C.

3 Combină untul cu zahărul. Adaugă ouăle și apoi încorporează migdalele și ghimbirul.

4 Așază rubarba deasupra și apoi pune amestecul de unt și migdale. Presară fulgii de migdale și dă la cuptor 35-40 min.

5 Combină frișca cu siropul de ghimbir și pune deasupra ghimbirul răzuit. Pudrează cu zahăr și servește cu frișca aromată.

Loading...
Recomandari
Libertatea
Doctorul Zilei
Baby
Sfatul parintilor
Mai multe din Culinar