Tartă cu rubarbă și cremă de ghimbir
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2016/02/tarta-cu-rubarbura-si-crema-de-ghimbir.png)
10 porții gata în 1 oră și 30 minute, 558 calorii per porție, 42 g grăsimi, 34 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tartei
500 g rubarbă, tăiată bucăți
Zeama și coaja rasă de la 1 portocală
320 g foitaj
150 g unt
150 g zahăr
2 ouă
225 g migdale măcinate
½ linguriță ghimbir măcinat
25 g fulgi de migdale
2 linguri sirop de ghimbir
8 linguri frișcă lichidă
2 linguri ghimbir răzuit
1 lingură zahăr pudră
Cum prepari tarta cu rubarbă și cremă de ghimbir
1 Într-un vas pe foc fierbe rubarba cu zeama și coaja de portocală, până când se înmoaie; lasă deoparte.
2 Întinde aluatul în foaie și așază-l în forma de copt cu marginile ondulate. Încinge cuptorul la semnul 7/220˚C. Coace aluatul „orb 12-15 min și apoi dă din nou la cuptor 3-4 min. Micșorează flacăra la semnul 5/190˚C.
3 Combină untul cu zahărul. Adaugă ouăle și apoi încorporează migdalele și ghimbirul.
4 Așază rubarba deasupra și apoi pune amestecul de unt și migdale. Presară fulgii de migdale și dă la cuptor 35-40 min.
5 Combină frișca cu siropul de ghimbir și pune deasupra ghimbirul răzuit. Pudrează cu zahăr și servește cu frișca aromată.