Batoane cu nucă de cocos acoperite cu ciocolată
Îți place gustul nucii de cocos? Îți plac deserturile care conțin nucă de cocos? Ți-ar plăcea să nu petreci mult timp în bucătărie pregătind desertul preferat cu nucă de cocos?
Dacă răspunzi DA la toate întrebările, atunci cu siguranță rețeta noastră îți va fi pe plac. Îți propunem să încerci batoane cu nucă de cocos acoperite cu ciocolată, gata în 15 minute. Doar un sfert de oră va trebui să muncești la ea, însă vestea proastă este că nu o vei putea savura după acest sfert de oră pentru că va avea nevoie să stea 2-3 ore la frigider.
Citește și Budincă de banane și cocos
Ingrediente necesare preparării batoanelor de cocos
Pentru prepararea delicioaselor batoane cu nucă de cocos acoperite cu ciocolată ai nevoie de:
– O cană ulei de cocos
– 2 căni de fulgi de nucă de cocos
– ¼ cană miere de albine
– 350 g ciocolată neagră
Citește și Brioșe cu lămâie și cocos
Cum prepari batoanele cu nucă de cocos
Pentru început, pune uleiul de cocos pe aragaz și ține-l până se lichefiază. Adaugă fulgii de nucă de cocos și mierea de albine și amestecă-le bine.
Tapetează o tavă cu hârtie de copt și toarnă compoziția, presând-o foarte bine. Introdu tava la frigider pentru câteva ore, pentru a se întări foarte bine. Odată întărită, scoate-o din frigider, topește ciocolata la bain marie și întinde-o peste compoziția din nucă de cocos.
Lasă prăjitura puțin la temperatura camerei, până când ciocolata se întărește. Acum o poți tăia sub formă de batoane. Urmărește întregul proces de preparare a delicioaselor batoane cu nucă de cocos acoperite cu ciocolată în videoul de mai jos.
Sursa foto: captură YouTube
Dacă îți plac deserturile cu aromă de cocos, trebuie să încerci și prajitura tavalita cu cocos