Tartă cu pere și ghimbir

tarta cu pere si ghimbir

6–8 bucăți gata în 45 minute, 376–282 calorii per porție, 15–12 g grăsimi, 51–38 g carbohidrați

Ingrediente necesare preparării tartei

500 g aluat de foitaj

3 linguri ghimbir răzuit și 2 linguri sirop de ghimbir pentru glazură

50 g dulceață de lapte sau caramel

¼ linguriță scorțișoară

2 lingurițe amidon

Zeama de la 1 lămâie

5-6 pere bine coapte, curățate de coajă și semințe și tăiate felii

1 ou bătut pentru uns

Cum prepari tarta cu pere și ghimbir

1 Încinge cuptorul la semnul 6/200°C. Întinde aluatul în foaie și presează de jur împrejur cu lama cuțitului ca să trasezi o margine de 1 ½ cm.

2 Combină ghimbirul cu siropul, caramelul sau dulceața de lapte, scorțișoara, amidonul și feliile de pere.

3 Așază feliile de pere pe aluat fără a depăși marginea trasată și toarnă deasupra caramel. Dă la cuptor 25-30 min; după primele circa 15 min unge cu
ou. Servește rece cu înghețată de vanilie.

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Descopera.ro
Diva Hair
TV Mania
Trending news
Mai multe din Culinar