Tartă cu cremă de lămâie și glazură de bezea
:quality(75)/https://www.avantaje.ro/wp-content/uploads/2015/12/tarta-cu-crema-de-lamaie-si-glazura-de-bezea.png)
10–12 porții gata într-o oră, 454–379 calorii per porție, 21–18 g grăsimi, 57–48 g carbohidrați
Ingrediente necesare preparării tartei
– 300 g biscuiți digestivi
– 125 g unt, topit
– 3 gălbenușuri
– Zeama și coaja rasă de la 6 lămâi
– 400 ml conservă de lapte condensat
– 3 albușuri
– 175 g zahăr tos
Cum prepari tarta cu cremă de lămâie și glazură de bezea
1 Încinge cuptorul la semnul 4/180°C. Sfărâmă biscuiții în tocătorul electric și combină cu untul topit. Așază la baza formei rotunde de tartă și presează pentru a obține un strat uniform. Dă la cuptor 10 min și apoi lasă să se răcească.
2 Micșorează temperatura cuptorului la semnul 3 1/2/170°C. Combină gălbenușurile cu coaja rasă de lămâie până când devine palid și cremos. Încorporează laptele condensat și amestecă până se îngroașă. Adaugă zeama de lămâie treptat. Toarnă crema în formă și dă la cuptor 15-20 min.
3 Cu ajutorul telului electric bate albușurile spumă tare. Mărește viteza și adaugă zahărul în două reprize. Toarnă bezeaua deasupra tartei și apoi dă la grill 3 min, până când se rumenește.