Supă de ceapă cu sărățele

Cine n-a mâncat celebra supă de ceapă când a ajuns în Paris? Este un preparat franțuzesc, ceapa fiind ingredientul principal și se servește de regulă cu crutoane sau cu… sărățele, de ce nu?

Se pare că această rețetă de supă de ceapă este un secret bine păstrat al franțuzoaicelor care pare că au găsit soluția perfectă pentru a slăbi rapid 5 kg în 7 zile. Cel puțin, așa spun ele… cu condiția ca în timpul zilei să NU se mai consume nimic altceva.

Supă de ceapă cu sărățele, ingrediente pentru 3 porții

Ai nevoie de:

  • 6 cepe potrivite
  • 50g unt
  • 800ml concentrat de pui
  • 1 buchet asortat de verdeață (pătrunjel, țelina, cimbru)
  • 15ml oțet de vin
  • 150ml vin alb sec (opțional)
  • 150g aluat fraged pentru săratele/sau sărățele gata preparate
  • 30g parmezan ras
  • 1 ou

Mod de preparare

Căliți ceapa în unt până se rumenește, adăugați concentratul de pui, verdeața pusă netocată, ATENȚIE, un praf de sare și piper. Fierbeți totul timp de 30 minute. Scoateți verdeața după ce a fiert și a lăsat gust și arome și adăugați oțetul.

Pentru sărățele: Bateți oul cu 1 lingură de lapte și sare. Întindeți aluatul într-o foaie de 3mm, ungeti cu ou și rulați. Tăiați felii și coaceți la cuptor 20 min., la foc potrivit.

Serviti supa fierbinte cu saratele și parmezxan ras deasupra.

Supă de linte picantă

Urmăreşte cel mai nou VIDEO incărcat pe avantaje.ro
Recomandari
Publicitate
Libertatea
VIVA!
Unica.ro
Retete
Baby
ELLE
CSID
Ego.ro
Kudika
Descopera.ro
Doctorul Zilei
Diva Hair
Sfatul parintilor
TV Mania
Shtiu.ro
Trending news
Mai multe din Culinar